Ervaringscertificaat (EVC)

Je hebt waarschijnlijk een mooi diploma van een (toeristische) opleiding. Maar je hebt ook je werk, hobby’s of vrijwilligerswerk waar je vaardigheden hebt geleerd zoals plannen/organiseren of dienstverlening aan klanten. Met het Ervaringscertificaat kun je aantonen dat je die vaardigheden hebt geleerd. Dat is handig voor jou en je werkgever om te weten, maar kan ook betekenen dat je vrijstellingen krijgt voor delen van je vervolgopleiding of cursus. Als je bijvoorbeeld van een vmbo-opleiding wilt doorstromen naar een toeristische mbo-opleiding dan kan een Ervaringscertificaat zoveel vrijstellingen opleveren dat je een jaar eerder klaar bent met je studie.

EVC staat voor Eerder Verworven Competenties (EVC)

Meer informatie over het EVC vind je in het Kenniscentrum EVC.

‘Vooral in de reisbranche leren medewerkers een leven lang. Met een officieel stempel heeft dat levenslange leren ook aantoonbare waarde op de arbeidsmarkt. Een transparant systeem als de menukaart met verworven competenties zorgt ervoor dat mensen kunnen doorstromen. Met een volle menukaart bewijs je dat de competenties aanwezig zijn en door het volgen van (interne) opleidingen kun je je kennis uitbreiden zodat je uiteindelijk een mbo-diploma kunt halen.’

Irene Knuvers, consultant Business Travel Academy BCD Travel.
 

EVC voor werkgevers
Een Ervaringscertificaat biedt jou als reiswerkgever duidelijkheid over het werkniveau van je werknemer of sollicitant. Je hoeft niet meer alleen af te gaan op diploma’s die eerder behaald zijn, maar ziet ook wat de werkervaring en andere ervaringen van je medewerker of sollicitant waard zijn.