Info over stage lopen

Stages zijn belangrijk. Zowel voor studenten als voor reisbedrijven. Stagiaires kunnen de talenten van de toekomst voor de reisbranche zijn. En via stages kunnen studenten snuffelen aan de reisbranche en ontdekken waar hun passies en talenten liggen. Reiswerk helpt stagiaires en de reisbranche verder met de stagebank.

Voor stagiaires
Een stage biedt jou de mogelijkheid om dat wat je geleerd hebt direct in de praktijk te brengen. En je maakt vast kennis met de beroepspraktijk. Zo kom je er al vroeg achter welke functies bij jou passen en welke niet. Ook kun je ontdekken hoe leuk het werken in de reisbranche is. Als stagiair kun jij laten zien dat jij de reisbranchetopper van de toekomst bent!

Stage zoeken
Op zoek naar een stageplek? Bekijk het uitgebreide aanbod op onze stagebank en ontdek welke stages we op basis van je opleiding en woonplaats al voor je geselecteerd hebben.

Volg je een toeristische mbo-opleiding? Dan is het belangrijk dat je stage loopt bij een erkend leerbedrijf. Een erkend leerbedrijf is een bedrijf dat leerlingen op mbo-niveau mag opleiden. Op Stagemarkt.nl kun je checken of een reisbedrijf een erkend leerbedrijf is. SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkent leerbedrijven en helpt (reis)bedrijven bij het vinden en begeleiden van mbo-studenten op de werkvloer.

Voor werkgevers en Leerbedrijven
Stagiairs zijn belangrijk voor reisbedrijven en de reisbranche. Nieuwe medewerkers die stage hebben gelopen, hebben al werkervaring opgedaan en weten beter welke functies het beste bij hun capaciteiten en kwaliteiten passen. Maar een stagiair biedt je ook de kans om kennis over nieuwe ontwikkelingen in de branche en daar buiten in jouw reisbedrijf te brengen.

Heb jij een stageplek in je reisbedrijf en ben je op zoek naar een geschikte stagiair? Plaats je stageplek dan gratis op onze stagebank!

Leerbedrijven
Als jouw reisbedrijf een erkend leerbedrijf is kunnen mbo-studenten bij jou stage komen lopen. Daarmee toont je bedrijf betrokkenheid bij de branche, help je actief mee om voldoende goede vakmensen voor de reisbranche klaar te stomen en laat je zien dat jouw bedrijf deskundigheid in huis heeft.

Modelovereenkomst stage

De ANVR heeft voor stages binnen de branche een model stageovereenkomst ontwikkeld. De ANVR modelovereenkomst gaat ervan uit dat de reisonderneming als stageverlener slechts reiskosten-, onkosten- of kilometervergoeding geeft aan de stagiair.  Klik hier voor de model stageovereenkomst.

Disclaimer: 
De model stageovereenkomst is met de nodige zorgvuldigheid opgesteld, maar wij kunnen geen garanties geven m.b.t. de fiscale beoordeling door de belastingdienst/UWV van stageovereenkomsten gebaseerd op dit model.