AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

FAQ &
Contact 

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen. Grote kans dat je vraag daar bij staat. Niet? Neem dan even contact met ons op.

directory 1495843 1920

Veelgestelde vragen

Wekelijks krijgen we diverse vragen binnen. Hier vind je antwoord op de belangrijkste en meest gestelde vragen aan Reiswerk.

Filter

Ik heb een vraag over Reiswerk, reiswerk.nl of het bestuur van Reiswerk. Waar kan ik terecht?

Stel ons gerust je vragen over Reiswerk en reiswerk.nl. We helpen je graag verder. Mail je vragen naar info@reiswerk.nl en we komen zo snel mogelijk met antwoorden!

Wie of wat is Reiswerk en waar houden jullie je mee bezig?

Reiswerk is het expertise- en kenniscentrum op het gebied van arbeidsmarktzaken, arbeidsvoorwaarden, leren en ontwikkelen in de reisbranche. Onze website, reiswerk.nl, is het kennisplatform voor iedereen die werkt in de reisbranche of dat zou willen. Meer weten? Kijk dan hier. 

Doet Reiswerk ook onderzoek?

Reiswerk financiert onderzoek, zowel in het hbo-onderwijs als aan universiteiten. De behoefte in de reisbranche is daarbij leidend. Om in aanmerking te komen voor financiering van je onderzoek moet dat onderzoek gaan over onderwerpen die relevant zijn voor de reisbranche.

We werken met een onderzoeksagenda. Daarin staan de vijf hoofdthema’s voor wetenschappelijk en hbo-onderzoek. Alleen als je onderzoek doet naar n van deze vijf thema’s kom je aanmerking voor een Reiswerk onderzoeksbeurs voor je hbo-onderzoek of een subsidie voor je promotieonderzoek (wetenschappelijk onderzoek).

Is er onderzoek beschikbaar over de reisbranche?

Reiswerk Onderzoeksagenda
Reiswerk financiert onderzoek, zowel in het hbo-onderwijs als aan universiteiten. De behoefte in de reisbranche is daarbij leidend. Kijk hier voor whitepapers en artikelen.

Reiswerk Arbeidsmarktcijfers
Reiswerk is een samenwerking gestart met ABF Research, waarbij de koppeling met de CBS Registratie eerder al relevante cijfers opleverde over onder andere de werkgelegenheid in de branche, die sinds 2016 weer terug is op het niveau van voor de crisis. Deze cijfers worden aangevuld met de gegevens uit de enqutes die door werkgevers en medewerkers in de branche zijn ingevuld. Mail naar info@reiswerk.nl als je de meest recente cijfers wilt ontvangen.

Hoe reizen mensen in de toekomst? 
Travel Experience Tomorrow van ANVR geeft een inkijkje in het reizen van 2025. Het rapport geeft inzicht in de behoefte van de toekomstige reisconsument en welk type reizen daarbij hoort. 

Welke trends zijn bepalend voor het reisbedrijf van de toekomst?
Het ANVR-rapport Travel Tomorrow geeft een overzicht van een groot aantal trends die bepalend zijn voor de toekomst van travel en geeft reisbedrijven handvatten hoe zij hun businessmodel kunnen aanpassen op de reiziger van de toekomst.

Geen antwoord op je vraag? 
Stuur ons een bericht