Een goede werk/privé balans

Je hebt een goede balans als je werk goed samen gaat met je privéleven en gunstig aansluit op je vrije tijd. Je kunt dan genieten van je privétijd en met plezier en ontspannen je werk doen. De balans tussen je werk en privé kan verstoord raken als je op je werk erg druk bent of als er thuis iets aan de hand is, wat veel energie van je vraagt. Je ‘moet’ zoveel in de lucht houden dat het evenwicht zoek is. Als de oorzaak op je werk ligt, kun je het beste samen met je werkgever kijken naar jouw taken, de hoeveelheid werk die bij je ligt, timemanagement en naar je drijfveren. Het doel is om samen uit te vinden hoe je weer energie uit je werk kunt halen. Je kunt ook uit je evenwicht raken door een verandering in je privésituatie, zoals bijvoorbeeld:

langdurig moeten zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit jouw omgeving (mantelzorg).
• problemen van financiële aard waarvoor je geen oplossing ziet.

Wat de reden ook is, het is belangrijk om bij de eerste tekenen van overbelasting in actie te komen en dit te bespreken met je werkgever. Langdurige overbelasting kan je ziek maken en in het ergste geval tot een burn-out leiden. Voorkom dat je uitvalt op je werk of zelf gezondheidsproblemen krijgt en zoek de hulp die je nodig hebt.

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem dan contact op met Miranda Wiltenburg, manager Arbeidszaken van Reiswerk, via miranda@reiswerk.nl.

Aankomende events

4 okt
Reiswerk Learning Event 2018
Van 1:00 tot 6:00 bij Golfbaan Naarderbos
IJsselmeerweg 100 Naarden
4 okt
Uitreiking Reiswerk Innovative Learning Award 2018
Van 1:00 tot 6:00 bij Golfbaan Naarderbos
IJsselmeerweg 100 Naarden
11 okt
HR Expertmeeting: Ontwikkelen van medewerkers
Van 1:00 tot 5:30 bij Down Under
Ravensewetering 1 
3439 ZZ Nieuwegein

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze projectmanager arbeidszaken Miranda Wiltenburg via miranda@reiswerk.nl.

Waar heb jij een vraag over?