Conflictsituaties en mediation

Als je een meningsverschil hebt met jouw leidinggevende of werkgever over de uitvoering van jouw werkzaamheden of bijvoorbeeld het naleven van regels, dan kan er een conflictsituatie of arbeidsgeschil ontstaan. Uiteindelijk kan er een verstoorde arbeidsrelatie ontstaan en dat levert vervelende en stressvolle situaties op, zowel voor jou als voor je werkgever.

Een goed gesprek met jouw leidinggevende kan de problemen oplossen. Je kunt daar ondersteuning bij vragen, bijvoorbeeld door iemand van jullie HR-afdeling of iemand anders binnen de organisatie die jij vertrouwt.

Mediation

Soms lost het probleem zich niet op met een goed gesprek. Dan kan mediation een goed middel zijn om escalatie van een conflictsituatie te voorkomen. Mediation is een methode van bemiddeling bij geschillen of conflicten onder leiding van een professionele, onafhankelijke en neutrale mediator. Je kunt zo tot een optimale oplossing komen en daarmee rechts- en/of ontslagprocedures voorkomen. Als je in een verstoorde arbeidsrelatie dreigt te komen is het dus verstandig om je werkgever te wijzen op de mogelijkheid van mediation. Enkele goede gesprekken met een onafhankelijke mediator blijken vaak al voldoende om weer tot een werkbare situatie, of tot een andere gezamenlijke oplossing te komen.

Meer weten?
Kijk eens op de website van de Rijksoverheid als je meer wilt weten over mediation. Je kunt hier ook direct op zoek naar een geschikte mediator.

Meer informatie

Aankomende events

22 mrt
Meetup: Inzicht in gedrag (Reiswerk Profiel Analyse)
Van 2:00 tot 4:00 bij Locatie Reiswerk,
Baarnsche Dijk 10, Baarn
29 mrt
HR Expertmeeting Maart 2018
Van 1:00 tot 5:30 bij Down Under, Ravensewetering 1, Nieuwegein
3 apr
Workshop: Betere business in een purpose-economy
Van 1:00 tot 5:30 bij Afwisselend bij ANVR (Baarn) en Synergie (Utrecht)
 

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze projectmanager arbeidszaken Miranda Wiltenburg via miranda@reiswerk.nl.

Waar heb jij een vraag over?