De reiswereld

De reisbranche houdt zich bezig met het uitgaand toerisme. De reisbranche heeft de digitale revolutie snel geĆÆntegreerd in haar reisbedrijven en kan zowel online als offline waarde toevoegen aan de reisbeleving van de klant. Of het nu vakantie-, zaken- of groepsreizigers zijn, als je werkt in de reisbranche dan heb je een veelzijdige, afwisselende en dynamische baan waarbij je veel contact met mensen hebt.

Werken in de reiswereld

Werken in de reiswereld betekent werken in een leuke en goede werksfeer. Er zijn veel verschillende functies in de reiswereld: IT-ers, econometristen, (online) marketeers, productontwikkelaars en reisadviseurs. Als je onze branche succesvol wilt zijn, moet je buiten kaders kunnen denken, nieuwsgierig, creatief en klantgericht zijn en een ondernemende commerciƫle instelling hebben. Onze collega's worden vaak getypeerd als bevlogen, optimistisch en toegankelijk.

Soorten reisbedrijven

Je kunt bij verschillende soorten reisbedrijven werken. Er zijn algemene reisondernemingen die een breed assortiment aan reizen aanbieden. Maar er zijn ook veel gespecialiseerde reisbedrijven die zich richten op speciale bestemmingen of specifieke reissoorten, zoals avontuurlijke reizen, verrassingsreizen of reizen voor mensen met een beperking. De zakenreisbedrijven zijn vaak full service zakenreisorganisaties die elk aspect van de zakelijke reis kunnen verzorgen. In de reisbranche werk je dus niet alleen met het leukste product ter wereld, maar ook nog eens in de leukste branche van Nederland! Wil jij ook graag werken in de reiswereld? Kijk dan snel welke functies er in de reisbranche zijn en welke opleidingsmogelijkheden er voor jou zijn.

Lees hier waarom Iris Poels in de reisbranche is gaan werken, terwijl ze dit totaal niet van plan was: "Elke dag op reis".

Uitdagend werk

Als je wilt werken in de reisbranche, dan moet je van dynamiek en uitdaging houden. Dat zie je bijvoorbeeld terug als er zich een calamiteit voordoet. In dit filmpje neemt communicatieprofessional Hanita je mee in wat er moet gebeuren in geval van een calamiteit.

Aankomende events

4 okt
Reiswerk Learning Event 2018
Van 1:00 tot 6:00 bij Golfbaan Naarderbos
IJsselmeerweg 100 Naarden
4 okt
Uitreiking Reiswerk Innovative Learning Award 2018
Van 1:00 tot 6:00 bij Golfbaan Naarderbos
IJsselmeerweg 100 Naarden
11 okt
HR Expertmeeting: Ontwikkelen van medewerkers
Van 1:00 tot 5:30 bij Down Under
Ravensewetering 1 
3439 ZZ Nieuwegein

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Rian Verkooijen via rian@reiswerk.nl.

Waar heb jij een vraag over?