5 misverstanden over online leren

Online leren is helemaal van nu. En dat is niet zo gek, want er hangen enorm veel voordelen aan. Denk maar eens aan de flexibiliteit: dat je overal en wanneer je maar wilt online kunt leren. Of wat dacht je van de hoeveelheid lesstof die je meer onthoudt dan dat je deze klassikaal tot je zou nemen? Toch is niet iedereen is er even laaiend enthousiast over. Waarom niet? Onder andere door onderstaande misvattingen:

1. Klassikaal leer je meer dan online

Juist niet! Uit een onderzoek van Het Research Institute of America blijkt namelijk dat men bij online leren 25%-60% van de inhoud onthoudt, terwijl dat bij klassikale trainingen vaak maar 8% tot 10% is. Dit komt doordat je bij online leren meer controle hebt over het leerproces. Ook kan iemand de opleiding of training zo vaak overdoen als nodig is. Leer je online, dan onthoud je dus meer.

2. Online is een luie manier van leren

Omdat je online kunt leren vanuit je luie stoel, krijgt dit al snel het stempel van de luie student. Maar dat is te snel gedacht, want ook bij online leren heb je te maken met opdrachten, deadlines en toetsen. Sterker nog, voor online leren heb je juist extra discipline nodig.

3. Werkgevers waarderen online leren minder dan een klassikale studie

Mensen denken dat werkgevers online leren zien als ‘de makkelijke weg’, maar dat is niet zo. Dat online leren flexibeler is, zorgt er juist voor dat je ook bljft leren. En dat is wat werkgevers belangrijk vinden. Online leren vinden ze dus wel degelijk positief. En uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat je weet en kunt, en niet hoe je dat hebt geleerd.

4. Online leren is eenzaam

Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, want het mooie van online leren is dat je dat kunt doen waar en wanneer je dat wilt. Zelfs in een gezellig caf of bij je collega’s op de werkvloer. Daarnaast kun je door de hedendaagse communicatietechnologie toch in contact staan met elkaar, bijvoorbeeld door messaging en ‘video bellen’.

5. Klassikaal leren is afwisselender dan online leren

Online leren is jist heel gevarieerd. Zo kun je bijvoorbeeld webinars bekijken of een skype sessie doen met een expert. Ook is het vaak mogelijk dat cursisten met elkaar communiceren via fora. Online zijn de mogelijkheden heel breed.

Travel College: gratis e-learning voor alle werknemers in de reisbranche

Dat we heel positief tegenover online leren staan, blijkt wel uit het feit dat we een online leerplatform hebben gelanceerd: Travel College. Hier kunnen alle medewerkers uit de reisbranche gratis uitdagende e-learning cursussen, webinars en essentials (micro learnings) volgen. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Nieuwsgierig? Bekijk snel wat voor onderwerpen we allemaal te bieden hebben op www.travelcollege.nl.

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.