5 x coronaproof alternatieven voor de kerstborrel

christmas-2971961_1.jpg.jpg

Sinds 26 november geldt wederom het advies: werk thuis. Grote kans dat de kerstborrel van je reisorganisatie ook dit jaar niet door kan gaan. En dat is jammer, want zeker na wederom een turbulent jaar met allerlei onzekerheden hebben werknemers extra behoefte aan een gezamenlijke afsluiting van 2021. Gelukkig zijn er leuke coronaproof alternatieven, waarmee reisbedrijven hun waardering kunnen uiten voor de inzet van de reismedewerkers. En het teamgevoel wordt er ook nog eens mee vergroot. Daar gaan we.

1. Online kerstborrel in verschillende ‘ruimtes’
Tijdens een ‘normale’ kerstborrel ontstaan her en der kleine groepjes mensen die gezellig staan te kletsen. Dat is wel even iets anders dan tijdens een online kerstborrel met dertig man in n videocall. Dat kan nogal chaotisch zijn; voor je het weet, praat iedereen door elkaar heen. Maar gelukkig is daar de gratis tool HopHop. Daarmee kun je toch in kleine gezelschappen gesprekken voeren, want je bepaalt zelf in welke ‘chat room’ je zit. Even wat anderen spreken? Dan klik je eenvoudig op een andere ruimte op de kaart. Ook leuk: met alle medewerkers een interactieve quiz doen met vragen over het afgelopen jaar, jullie reisbedrijf en de reiswereld. Met serieuze prijzen om te winnen. Een professionele app zorgt ervoor dat het spel eerlijk verloopt en je de scores real time kunt volgen.

2. Verrassende kerstbox aan de deur
Die online kerstborrel maak je extra leuk door die namiddag een kerstbox bij de reismedewerkers te laten bezorgen. Die kunnen ze dan nuttigen tijdens het bijkletsen via de videocall. Denk aan een kerstborrelbox met bier en borrelhappen. Een online proeverij is ook leuk, bijvoorbeeld met kaas, bier of wijn. Zo kunnen jullie samen bespreken welke waarom de lekkerste is. Of maak er een online kerstdiner van; stuur een kerstdinerbox, zodat iedereen op hetzelfde moment hetzelfde kookt en eet.

3. Online borrelshow met spelelementen
Sinds vorig jaar kerst schijnt het een hit te zijn; onlineborrelshows. De 'X-mas Borrelshows' bijvoorbeeld, met elementen als een Interactieve Music Lottery, karaoke en een borrelquiz over jullie eigen reisbedrijf. Zo zullen de medewerkers zich geen seconde vervelen.

4. Lootjes trekken: persoonlijk cadeautje of kerstwandeling
Niet alleen leuk om te doen tijdens Sinterklaas, maar ook tijdens kerst. Op naar www.lootjestrekken.nl om een lootje te trekken met al je (directe) collega’s. Maak een leuk gedicht of schrijf een brief, en stop er een klein persoonlijk cadeautje bij. En stuur die in een pakketje naar hem of haar op. Iedereen vindt het immers leuk om iets per post te ontvangen. Of trek juist een lootje om met een van je collega’s een kerstwandeling te gaan maken. Misschien tref je wel iemand waarmee je normaal gesproken niet zo snel zou afspreken, en blijkt dat het enorm goed klikt. Maak wat lekkers voor onderweg en leer elkaar nog beter kennen.

5. Via de drive in show je kerstbox ophalen
Je kunt je reismedewerkers natuurlijk ook naar kantoor (of een andere plek) laten komen voor een drive in show op het parkeerterrein of in de parkeergarage. Met een presentator met vlotte babbel, een kerstman-dj en swingende elfen, een levende kerststal, winterse snacks en warme chocolademelk. En aan het einde van de rit wordt er een goed gevuld kerstpakket in de achterbak gelegd. Een unieke manier om je kerstbox te geven (en krijgen), als je het ons vraagt.
 
Bronnen
www.talententerprise.nl
www.moreballs.com
www.rtlnieuws.nl 

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.