Blue Monday: yay or nay?

Alle kranten schrijven er over dus je hebt het vast al wel gehoord. Het is vandaag Blue Monday, oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. De combinatie van slecht weer, mislukte voornemens, terugkijken op een dure decemberbaand en de eerste werkdag van de week zorgen ervoor dat je je extra ongelukkig voelt, aldus de Britse psycholoog (en bedenker van Blue Monday) Cliff Arnall. Blue Monday is echter nooit wetenschappelijk aangetoond en de afgelopen jaren zijn er tal van artikelen geschreven over het feit dat Blue Monday zelfs gunstig zou uitpakken voor de reisbranche. 


Blue Monday: Yay!

Velen weten het zeker: Blue Monday is niet bedacht door Cliff Arnell, maar al veel eerder in het leven geroepen door Brits pr-bureau Porter-Novelli dat in opdracht van reisorganisatie Sky Travel een boost hoopte te geven aan de boekingen van reizen. TravelNext deed enige jaren geleden onderzoek naar het effect van Blue Monday op Nederlandse boekingen. Maar of deze grijze dag van het jaar nou echt voor extra boekingen zorgt of niet, sommige reisorganisaties spelen in op de trend van Blue Monday en komen met speciale acties. Speelt jouw bedrijf hier ook op in?


Blue Monday: Nay!

Denk je vandaag wel de effecten van Blue Monday te voelen en zit je even wat minder lekker in je vel? Er zijn een heleboel lijstjes te vinden met tips over hoe je de dag (en andere dagen waarop je je minder lekker voelt) door te komen. Iedereen heeft wel eens een off-day maar het is wel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en aanhoudende klachten serieus te nemen om te voorkomen dat je langduring ziek wordt.
 

Duurzame inzetbaarheid

Reiswerk besteedt veel aandacht aan duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid betekent dat je op een gezonde, productieve en gemotiveerde wijze wil n kan blijven werken tot aan je pensioen, binnen of buiten je huidige organisatie. Of je duurzaam inzetbaar bent is afhankelijk van meerdere factoren. Lees hier meer over dit onderwerp en tips over wat je kunt doen om fit te blijven. 


Peptalk nodig?

Voel je toch een beetje de monday blues? Kijk dan zeker even onderstaand filmpje. Works everytime!

 

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.