Fijne Hemelvaartsdag en veel plezier met Dauwtrappen!

kinderdijk-molens.jpg.jpg

Ga je morgenvroeg ook voor dag en dauw uit je bed om te gaan dauwtrappen of slaap je liever uit? Wat je plannen ook zijn, Reiswerk wenst je een hele fijne Hemelvaartsdag! 

Leuk, dat dauwtrappen. Maar waar komt die term eigenlijk vandaan?
Dauwtrappen is in Nederland een traditie door reeds voor het ochtendgloren op te staan om vervolgens (in groepsverband) een wandeling door de natuur te maken. Op het vroege tijdstip hangt er vaak nog dauw boven de velden.

Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren. 

Geinspireerd geraakt? En zin om te gaan dauwtrappen?
Ook in 2018 kun je op diverse plekken in het land dauwtrappen.
De ANWB heeft 3 mooie wandelingen uitgezocht. Bij Staatsbosbeheer kun je dauwtrappen met de boswachters, maar ook hebben ze mooie routes voor wanneer je liever zelf op pad gaat. Natuurmonumenten heeft ook verschillende activiteiten door het gehele land van wandelingen met ontbijt tot boottochten tot dauwtrappen met paarden.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt wandelaars, fietsers en ruiters de mogelijkheid om tussen 06.00 - 08.00 gratis te komen dauwtrappen. Een prachtige kans om het Park te zien ontwaken op een tijdstip dat de poorten van het park normaal gesproken nog gesloten zijn. 

Bestijg je liever ‘het stalen ros’ om te gaan dauwtrappen. Kijk dan hier de mooiste fietsroutes volgens fiets123.nl
Telegraaf
Zoover
Travelvalley

Thoughts? Let's hear it!

Ga jij morgen dauwtrappen? Of blijf je liever in bed liggen en heb je andere plannen? We zijn erg benieuwd of jij nog tips hebt voor routes of alternatieve activiteiten.
Laat het ons weten via onze Facebookpagina.

 

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.