Module van de maand december in Travel College: Smartphone fotograferen kun je leren!

Afbeelding-module-van-de-maand-december-2018-Smartphone-fotograferen-kun-je-leren.jpg.jpg

De Module van de maand december in Travel College, ht online leerplatform voor medewerkers in de reisbranche, staat helemaal in het teken van “Smartphone fotograferen kun je leren”! Misschien doe je dat al dagelijks en schiet je graag in het wilde weg wat plaatjes. Maar zijn dat ook cht mooie en bijzondere foto’s? Loes Mennen gaat je dat leren in deze 30 minuten durende webinar. Want als je anders leert kijken naar de wereld om je heen, schiet je nt wat specialere foto’s. Altijd handig, of je nu met een backpack op reis bent of een wandeling maakt in het park om de hoek. En al helemaal als je de social media verzorgt voor de organisatie waar je werkt.

Om alvast in de stemming te komen, vroegen we Loes Mennen naar haar eigen fotografie ‘verslaving’.
 
1. Als je op vakantie gaat, ben je dan ook de hele dag bezig met foto’s maken?
Ja, soms veel te veel! Ik zie overal en in elk moment een foto. Niet alleen op vakantie, eigenlijk 24/7.  Deze foto’s maak ik met mijn telefoon. Mijn camera blijft na werktijd altijd in de studio: veel te veel gedoe.
 
2. Wat is de gaafste bestemming waar je ooit foto’s met je smartphone hebt gemaakt?
We gaan regelmatig op vakantie naar Zuid Frankrijk. De Ardche of de Dordogne, daar is het zo mooi. Vooral de kleuren, en structuren van bijvoorbeeld oude kastelen. Dat in combinatie met mijn kindjes zorgt voor prachtige resultaten!
 

3. Welke instagram accounts volg jij zoal?
Heel veel verschillende. Priv vind ik het natuurlijk leuk om mijn vrienden te volgen, maar ook mama’s met knappe kindjes, waar ik kan spieken waar ze hun leuke kleertjes shoppen. Zakelijk vanuit mijn andere fotografiebedrijf Flitzer! volg ik diverse fotografen, want het is goed om te zien wat je collega’s doen. Dat blijft me inspireren! En ik hou ervan om andere ondernemende vrouwen te volgen.
 
4. Als mensen na het volgen van jouw webinar getriggerd zijn om meer te doen met fotografie, heb je dan een goed advies voor een vervolgcursus?
Jazeker! Het maken van de foto is nog maar het begin. Vervolgens kunnen ze altijd worden geoptimaliseerd door een, soms minimale, bewerking. We geven een workshop waarin dit volop aan de orde komt, in combinatie met het gebruik van Instagram. Hiermee ben je binnen 3 uur: 
1. Een topfotograaf 
2. Thuis in het bewerken van foto’s d.m.v. Instagram 
3. Een kenner in de basis van hoe Instagram werkt, en hoe je foto’s wel of niet kunt posten
 
5. Heb je tot slot nog een waardevolle tip voor de kijkers van het webinar?
De belangrijkste tip benoem ik ook in het webinar: LEER ANDERS KIJKEN. Zodra je de kleine verschillen ziet in het licht en de details van de wereld om je heen, hoef je alleen nog maar op het knopje te drukken. Uiteraard gaat je foto dan nog in de ’bewerking’, en dat leg ik je graag uit als je de workshop wilt komen volgen.

Nieuwgierig geworden? Wacht dan niet te lang met het bekijken van het webinar, want dit staat alleen in de maand december live op www.travelcollege.nl!
 

Onze top 5 travel-accounts op Instagram

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit vinden wij een van de mooiste travel-accounts op Instagram:
 • @passionpassport. Met onwijs mooie en creatieve foto’s van verschillende reizigers.
 • @travelfoodlove. Zij houdt van reizen, hij van eten. Met deze foto’s weet je van gekkigheid niet waar je nou als eerste heen wilt.
 • @reisjunk. Greg en Irene laten je de mooiste plekken op aarde zien.
 • @girleatworld. Voor als je gek bent op reizen n op het eten daar.
 • @saltinourhair. Het Nederlandse koppel Hanna en Nick reist de hele wereld over, om jaloers van te worden.
 • cta.png

  Niet gevonden wat je zocht?

  We helpen je graag verder

  Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.