Module van de maand januari: Werken met bezieling en inspiratie!

Module van de maand januari: Werken met bezieling en inspiratie
 
Werk jij om te leven of leef je om te werken? Kijk je op zondag al uit naar een nieuwe werkweek, of ben je op woensdag blij dat je eindelijk op de helft zit? Soms is het goed om even stil te staan hoe je in het werkende leven staat. Of je hier veel passie bij voelt en energie van krijgt, of dat het juist energie vreet en je het echt voor het geld doet. Wanneer je echt goed luistert naar je verlangen, en deze ook daadwerkelijk volgt, dan leidt dit tot bezieling. Want dan maak je keuzes vanuit je diepste zelf. Bezieling heeft ook wel als betekenis ‘Innerlijke inspiratie’ en ‘Het enthousiasme, de intrinsieke bevlogenheid, motivatie en passie waarmee je iets doet.’ Klinkt goed, toch?

Volg je innerlijke stem

Veel oudere mensen die achter de geraniums op hun leven terugkijken, hebben het meeste spijt van het feit dat ze voornamelijk het leven hebben geleid dat anderen van hen verwachtten. Hierdoor hebben ze niet geleefd zoals ze eigenlijk cht wilden. Misschien luisterden ze niet naar hun innerlijke stem, of wel maar durfden ze het toch niet aan om aan hun verlangen toe te geven. Voornamelijk door wat anderen daarvan zouden vinden. En dat is begrijpelijk, want kiezen voor een totaal andere koers, daar is best wat moed voor nodig. Zeker vroeger. Wanneer je je innerlijke stem lange tijd onderdrukt, kan dit op een gegeven moment leiden tot een ongelukkig gevoel of zelfs een burn-out.
 

Werken met bezieling maakt het leven leuker

Toch hoeft bezieling niet te betekenen dat je je hele leven overhoop moet gooien. Ook in je huidige baan kun je met bezieling en inspiratie werken. Het werken wordt dan namelijk veel leuker. Mensen met passie voor hun werk zijn ook gemotiveerder en meer betrokken. Geen wonder dus dat bedrijven graag medewerkers met bezieling in dienst hebben. Maar hoe realiseer je dat dan? Ten eerste door bij jezelf na te gaan waar je gelukkig van wordt, en waarvan juist niet. Toch is het volgen van je verlangen makkelijker gezegd dan gedaan. Dat blijkt ook uit de cijfers: in Nederland werkt slechts 21% van de werkende bevolking met bezieling en inspiratie. Wil je daar voortaan bij horen? Om je direct op weg te helpen, kun je op www.travelcollege.nl de hele maand januari het webinar ‘Werken met bezieling en inspiratie’ volgen. Helemaal gratis.
 

Gratis webinar ‘Werken met bezieling en inspiratie’ van Travel College

Ben je soms de motivatie kwijt? Vraag je jezelf wel eens af waar je ‘het’ voor doet? Zoek je naar koers? Ben je benieuwd hoe je jouw toegevoegde waarde kunt verhogen naar jezelf en jouw omgeving? In dit webinar leert Wout Plevier je in 30 minuten wat de kernelementen zijn om elke dag met plezier en inspiratie aan het werk te gaan. Kortom, bezield te raken van hetgeen je doet. Dit webinar is alleen in de maand januari te volgen, dus wacht niet te lang!
 
Travel College is een online leerplatform met verschillende cursussen, webinars en micro learnings, gratis te volgen voor alle medewerkers in de reisbranche. Registreer je snel en ontwikkel je vandaag nog.
 

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.