Nog geen nieuwe cao reisbranche beschikbaar

binding-contract-948442_640.jpg.jpg

De huidige cao reisbranche kent een looptijd tot 1 november 2018. Er is echter nog geen nieuwe cao beschikbaar.

Wat betekent dit voor werkgevers en medewerkers?

In de cao voor de reisbranche staan een aantal belangrijke arbeidsvoorwaarden die collectief gelden voor alle medewerkers in de reisbranche die onder de cao vallen. De cao komt tot stand in onderhandelingen tussen werkgevers (ANVR) en werknemers (vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie).
De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de reisbranche zijn nog niet afgerond. Zolang er geen nieuwe cao is, geldt dat veel cao-bepalingen van kracht blijven vanwege zogenaamde ‘nawerking’. Voorwaarde is dat met een medewerker is overeengekomen dat de cao van toepassing is op het individuele arbeidscontract.

Verreweg de meeste arbeidsvoorwaarden blijven na het einde van de cao van toepassing en werken dus na. Dit geldt echter niet voor bijvoorbeeld cao hoofdstuk 2 art. 7 (ketenregeling voor seizoenswerk). Bekijk de cao reisbranche via deze link of download de cao reisbranche hier.

Nieuwe arbeidsovereenkomsten vanaf 1 november 2018

Wij adviseren om in nieuwe arbeidscontracten in ieder geval vast te (blijven) leggen dat de bepalingen van de cao voor de reisbranche van toepassing zijn op de arbeidsovereenkomst. Als t.z.t. de nieuwe cao wordt ingevoerd, gelden voor de zogenaamde cao-loze periode dan alsnog de bepalingen van de nieuwe cao die met terugwerkende kracht ingaan.

Opzegging

Bij nieuwe arbeidsovereenkomsten sinds 1 november jl. adviseren wij, zolang er geen nieuwe cao tot stand is gekomen, bij de opzegtermijn uit te gaan van de wettelijke opzegtermijn (art.7:672 BW) en de volgende tekst te gebruiken: 
"Zolang er geen nieuwe cao tot stand is gekomen, geldt voor ieder der partijen de wettelijke opzegtermijn. Na totstandkoming van de nieuwe cao geldt vanaf dat moment de opzegtermijn zoals in de cao vermeld."

Vragen?

We helpen je graag verder via info@reiswerk.nl

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.