Openstaande vacatures? Naamsbekendheid vergroten? Laten zien dat je je inzet voor duurzaamheid? Verzeker jouw reisbedrijf nog vóór 13 februari van deelname aan de Travel Challenge! Stuur een email naar info@reiswerk.nl

Reiswerk promotie-onderzoek: wat vraagt de dynamiek van veranderen van medewerkers?

Annemiek van der Schaft, beleidsmedewerker HRM en PhD-student aan NHTV Breda University of Applied Sciences is gestart als vierde PhD-student die een bijdrage van Reiswerk ontvangt voor haar onderzoek. Annemiek doet onderzoek naar de medewerker beleving van technologische vernieuwing in het werk. Belangrijk onderzoek in voor een branche die constant in verandering zit.

Veranderend werk

Technologische ontwikkelingen, veranderend consumentengedrag en disruptieve verdienmodellen veranderen het werken in de reisindustrie. Het ANVR-rapport Travel Tomorrow laat dat goed zien. De digitale revolutie zorgt voor verlies van banen, maar zorgt ook voor grote veranderingen in de banen die blijven of ontstaan. Technologie gedreven veranderingen in werk hebben niet alln te maken met nieuwe technologie; nieuwe denkbeelden over organiseren en veranderen spelen hierbij een belangrijke rol. Er worden andere (output) afspraken gemaakt, er ontstaan nieuwe vormen van samenwerking en de manier van ‘zo doen we het al jaren’ voldoet niet meer. Daarbij zijn de uitdagingen van de 21ste eeuw multidisciplinair en te complex om top-down te sturen. Om te veranderen hebben we de energie en positieve houding van medewerkers hard nodig.

Wat medewerkers meemaken

Annemiek onderzoekt wat de dynamiek van verandering vraagt van onze medewerkers in de reisbranche. Het onderzoek geeft inzicht in wat medewerkers meemaken in het proces van technologische vernieuwing in werk, welke momenten er toe doen en hoe medewerkers hun eigen veranderstrategie en reactie vormen.
Deze studie draagt bij aan een uitdagend scenario voor de toekomst waarbij de wendbaarheid van organisaties n de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de branche worden versterkt. Vanuit echte interesse en begrip van hetgeen men in het hoofd en in het hart meemaakt, kunnen we gaan sturen op een positieve veranderbijdrage van medewerkers in technologische vernieuwing.    
 

Interviews met professionals in de branche

Wij hebben onze HR-contacten in de reisbranche gevraagd of zij mee willen werken aan het onderzoek van Annemiek. Concreet gaat het om interviews met een aantal managementleden en medewerkers waarin de ervaringen met veranderingen centraal staan. Wil jij met jouw reisbedrijf meehelpen om inzicht te krijgen in hoe medewerkers reageren op het proces van innovatie en verandering in hun werkomgeving? Stuur dan een mailtje naar info@reiswerk.nl.

Meer weten?

Ben je benieuwd waarom Reiswerk dit onderzoek mede financiert? Of wil je weten wat Reiswerk nog meer doet op het gebied van onderzoek? Kijk dan in ons Kenniscentrum bij het onderzoek naar de toekomst.
 
 

Geschreven door:

Timo Brundel
cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.