Tips & tricks tijdens de Week van de Werkstress

stress 1.jpg

Vandaag begint de Week van de Werkstress. Een goed moment om even stil te staan bij hoe je je voelt. Want het kan zomaar zijn dat je dit jaar, door de situatie rondom corona, meer stress ervaart dan voorgaande jaren. De tijden zijn nu eenmaal onzeker, zker in de reisbranche. Niet zo gek dus dat er misschien vragen in je hoofd blijven rondzweven als ‘Behoud ik mijn baan?’ en ‘Blijven mijn dierbaren en ik wel gezond?’. Ook het vele thuiswerken is je misschien niet in de koude kleren gaan zitten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over je werkdruk. Kortom: hoe staat het ervoor met jouw werkstress?
 
Nieuwe balans tussen werk en priv riv
Werk kan enorm veel voldoening geven. Het voelt nu eenmaal goed om te presteren en in je kracht te staan. Tegelijkertijd is het ook de grootste bron van stress door bijvoorbeeld een te hoge werkdruk, onzekerheid over de toekomst of werk dat niet goed bij je kwaliteiten past. Als je last hebt van spanning, is het des te belangrijker dat je je kunt ontladen. Normaal gesproken doe je dit misschien in de avond en het weekend door uit eten te gaan of een drankje te doen met die goede vriend(in). Ook even bijkletsen en ventileren bij de koffieautomaat helpt om eventuele spanning van je af te laten glijden. Maar door de coronamaatregelen zit dit er nu allemaal even niet in. Waarschijnlijk werk je ook nog eens voornamelijk thuis, en moet je de balans zien te vinden tussen werk en priv waarbij je continu in dezelfde omgeving zit. Door alle coronamaatregelen is het loslaten van werkstress een extra uitdaging geworden.
 
Kort en krachtig ontspannen
Gelukkig zijn er wat dingen die je in deze coronatijd kunnen helpen om te ontspannen. Zoals voldoende slaap bijvoorbeeld. Nu je thuiswerkt, kun je tussen de middag even een korte powernap doen. Je zult zien: heel even opladen doet wonderen, daarna ga je weer als een speer. Of ga in je pauze naar buiten om een half uurtje te wandelen of fietsen in de natuur, die een rustgevende werking op je heeft. Ook maak je dan meteen wat vitamine D aan voor de productie van het feel-good stofje serotonine. Elke dag 10 minuten focussen op je ademhaling en mediteren hebben ook een hele positieve invloed op je stressniveau. En wist je dat door anderen blij te maken en te helpen je ook ontspant? Bijvoorbeeld door een boodschap voor je buurvrouw te doen, die nu even liever niet de deur uitgaat. 


Nieuwe leerlijn op Travel College: Omgaan met stress
Om je te helpen je werkstress onder controle te houden, hebben we op Travel College een nieuwe leerlijn met interessante modules online gezet: Omgaan met stress. Zo vind je hier e-learnings met eenvoudige ontspanningsoefeningen en handvatten om efficint met je tijd om te gaan. Maar ook kun je webinars bekijken met tools die je helpen om je veerkracht in je werk te versterken en verfrist weer aan de slag te gaan. Of ook interessant: hoe je je werkgeluk kunt vergroten. In de podcast Mindfulness op je werk ga je ervaren en verkennen wat mindfulness is en ontdek je wat de wetenschap aantoont over de effecten van mindfulness op jouw werk. Je kunt ook de supersnelle essential Stressmanagement: Stress managen checken, over hoe je stress nou het beste kunt beheersen. Je leest het, genoeg modules om jou zo snel mogelijk in de ontspannen werkmodus te brengen!

Week van de Werkstress
Deze week plaatsen wij elke dag een artikel met adviezen, tips en tools om je balans te vinden en vast te houden. Ben je daarnaast nieuwsgierig naar meer initiatieven die gedurende de week plaats vinden? Of vind je het leuk om de nationale opening van de Week van de Werkstress 2020 vandaag (maandag 16 november) van 13h30 – 14h00 live mee te maken? Neem dan eens een kijkje op de website van de week van de werkstress 2020
 
Bronnen:
 
www.oval.nl
www.intermediair.nl

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.