Waar ligt de focus rondom Duurzaam Reizen?

Duurzaamheid en verantwoord reizen is al tijden een hot item in de reisbranche. Onze ecologische (reis)voetafdruk zo beperkt mogelijk houden is n van de belangrijkste uitdagingen op dit moment. We willen namelijk niet alleen nu, maar ook in de toekomst kunnen genieten van prachtige locaties.

Maar waar moet de focus liggen rondom Duurzaam Reizen? In dit artikel vertellen we meer over de kennissessie Duurzaam Reizen tijdens de Travel Challenge 2019 en vertelt Dianthe Heddes van Better Places meer over duurzaamheid in de reisbranche.
 

Duurzame reisbeleving van reizigers

Binnenkort delen we onderzoeksresultaten over de duurzame reisbeleving van reizigers. Want, wat vinden de reizigers zelf van duurzaam reizen? En hoe kun jij als reismedewerker jouw kennis over dit belangrijke onderwerp verder ontwikkelen? Een interessant vervolg. Nu eerst een impressie van de kennis die wij met elkaar gedeeld hebben in Turkije tijdens de Travel Challenge 2019.
 

Dianthe Heddes over Duurzaam Reizen

Om de studenten volledig klaar te stomen voor de reisbranche is het thema duurzaamheid uiteraard meegenomen in de programma-opzet van de Travel Challenge 2019. De studenten werken deze dagen aan een innovatie case en nemen duurzaamheid in het innovatieve idee dat ze ontwikkelen zeer serieus. Een inspirerende kennissessie over duurzaam reizen mocht dan ook niet ontbreken.


De focus op duurzaamheid

Dianthe Heddes van Better Places heeft de studenten meegenomen in de belangrijkste elementen van duurzaamheid. Want hoe doe je dat eigenlijk, duurzame reizen aanbieden? Waar moet je aan denken? Welke uitdagingen zijn er en hoe pakt Better Places dit aan. Met deze informatie op zak hebben de deelnemers van de Travel Challenge 2019 de benodigde handvatten om tot een mooie duurzame oplossing van de case te komen.


Winnaar van de quiz

Om niet alleen kennis te zenden maar ook te controleren of dit goed is aangekomen had Dianthe een leuke quiz samengesteld voor de studenten. Hoeveel weten ze nu cht van duurzaamheid? Er werd fanatiek meegedaan en niet zonder beloning. Dianthe had een mooie prijs meegenomen naar de Travel Challenge. Uiteindelijk bleek Lars Osinga (Hogeschool van Amsterdam, Aviation Flight Operations Engineering) over de meeste duurzame kennis te beschikken en gaat hij naar huis met een mooie duurzame waterfles.

Ontdek meer: Interview met Dianthe

Meer weten over Dianthe’s beleving tijdens de Travel Challenge en haar mening over de focus van duurzaamheid richting de toekomst? Bekijk het interview met Dianthe Heddes!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.