Wie doet mee met de TUI Cleanup Day op 15 september?

Want na een lange tropische zomer, waarin we veelvuldig van het strand konden genieten, is het tijd om nog n keer het strand op te gaan. En dan niet om van het zonnetje te genieten, maar om samen met andere reisprofessionals de handen uit de mouwen te steken en het strand, na een drukke zomer, schoon achter te laten!

Iedereen is welkom

De TUI Cleanup Day in Scheveningen op 15 september valt samen met World Cleanup Day. ‘Dus een beter moment om het strand op te ruimen, is er niet’, zegt TUI. Het is de 2e keer dat TUI Nederland het Scheveningse strand op gaat voor een beach clean. Vorig jaar was dat met een groep collega’s, familie en vrienden. Dit jaar hoopt TUI op een nog grotere groep. Alle reisprofessionals kunnen zich aanmelden. ‘Want we genieten met heel veel mensen van onze prachtige stranden, maar we zijn er met elkaar ook verantwoordelijk voor ze mooi en schoon te houden.’

TrashUre Hunt naar strand “schatten”

TUI heeft samen met Ralph Groenheijde van TrashUre Hunt een leuk programma samengesteld voor de Cleanup Day. De ontvangst is tussen 09.00 en 09.45 uur waarna iedereen in groepen het strand op gaat om in een uur tijd zoveel mogelijk afval te verzamelen. Van al deze gevonden ‘schatten’ worden vervolgens in het TrashUre Hunt museum kunstwerken gemaakt. Rond 12.00 uur wordt de Cleanup afgesloten.

Werk maken van het wereldwijde afvalprobleem

Deze TUI Cleanup Day is n van de initiatieven van de reisorganisatie om een steentje bij te dragen aan het wereldwijde afvalprobleem. Op dezelfde dag worden er Cleanups georganiseerd op Curaao en doen ook TUI collega’s in Belgi mee. Maar ook op tal van vakantiebestemmingen worden tijdens het zomerseizoen beach cleans georganiseerd voor TUI collega’s, hotelpersoneel en gasten.

Reduceren van afval en plastic

Binnen TUI wordt ook gewerkt aan het terugdringen van afval en plastic. Zo zijn er recent verschillende initiatieven gestart om plastic in de TUI-hotels en -concepten uit te faseren. In de RIU hotels in Spanje, Portugal en Kaapverdi zijn de plastic rietjes al vervangen door biologisch afbreekbare rietjes. Ook het Nederlandse TIME TO SMILE concept is ermee bezig. Time to Smile Sundance op Kreta is ook overgegaan op deze milieuvriendelijkere variant en op gerecyclede bekers.

Help jij ook mee?

Meld je dan nu aan voor de TUI Cleanup Day! Geef je uiterlijk 3 september op via bijgaand inschrijfformulier. Benieuwd hoe de TUI beach clean van vorig jaar was? Bekijk dan hier een kort filmpje. Tot 15 september!

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.