Event:

HR Expertmeeting November 2017

  • Datum 09-11-2017, 13:30 - 17:30
  • Locatie Down Under, Nieuwegein
  • Max aantal bezoekers 50

Reiswerk organiseert op 9 november haar halfjaarlijkse HR Expertmeeting. Reiswerk organiseert twee keer per jaar een HR Expertmeeting voor HR professionals die binnen de eigen organisatie (eind-) bevoegd zijn om besluiten te nemen over HR gerelateerde onderwerpen. Het doel van dit event is inspireren, kennis delen en netwerken!

Programma

13.45u Welkom! Miranda Wiltenburg
14.00u Masterclass Strategische Personeelsplanning Ellen Reuzenaar
15.15u Break!  
15.30u Subsidiemogelijkheden voor werkgevers  Petra de Jong
16.00u Agile werken – what’s in it for HR? Nancy Beers
16.45u Een rondje langs de velden Miranda Wiltenburg
17.30u Afsluiting, vragen en borrel!   
       

 


Sprekers en thema's

Ellen Reuzenaar van Moon HRM doet de aftrap met een interactieve masterclass Strategische Personeelsplanning. Ellen is specialist op het gebied van SPP en neemt ons mee in een interactieve sessie. Ze zorgt ervoor dat je met voldoende informatie terug naar de werkvloer kan om hier direct mee aan de slag te gaan!

Veel HR professionals hebben het onderwerp Strategische Personeelsplanning (SPP) op dit moment hoog op hun prioriteitenlijst staan. Dat dit ook in de reisbranche het geval is, bleek wel uit de rondvraag tijdens de HR expertmeeting van juni 2017. SPP is een veelgehoord begrip, maar wat houdt het nu precies in? Wat kan het opleveren voor jouw reisbedrijf? En hoe krijg je jouw directeur op het puntje van zijn of haar stoel over SPP? Deze vragen komen gedurende de masterclass zeker aan bod. Ook de vertaling van de door jou verzamelde SPP-informatie naar een concreet plan van aanpak voor jouw reisbedrijf staat hoog op de agenda. 


Petra de Jong werkt als landelijk adviseur werkgeversdiensten bij het UWV en richt haar pijlen onder meer op de reisbranche. Tijdens een korte sessie vertelt Petra ons graag meer over subsidieregelingen, kwetsbare doelgroepen en meer.

Het UWV heeft de grootste vacaturebank van Nederland. Wanneer je als werkgever iemand vanuit een uitkeringspositie aanneemt, dan kijkt het UWV welke subsidiemogelijkheden hierbij horen. En dat kunnen er vele zijn. Er zijn bijvoorbeeld subsidieregelingen in het geval van de aanname van oudere medewerkers die voorheen een WW-uitkering ontvingen, de aanname van medewerkers met een arbeidsbeperking en meer. Door vacatures beschikbaar te stellen via het UWV stel je je als organisatie open voor de meer kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt en kun je zo jouw MVO-beleid een boost geven.

Nancy Beers is sinds juli 2016 fulltime Happy Scrum Master bij Vacanceselect, nadat ze vanaf 2013 bij diverse bedrijven als Scrum Master en Product Owner aan de slag is geweest. Ze is vanaf 2003 werkzaam in de ICT sector in diverse functies. Graag vertelt zij ons alles over agile werken en wat dit kan opleveren voor HR.

Organisaties veranderen sneller dan ooit tevoren. We begeven ons in dynamische omgevingen en willen versnellen, veranderen en continu beter worden. Steeds meer organisaties kiezen er in deze tijd voor om agile te werken. Dit is geen doel op zich, maar een werkwijze om snel in te kunnen spelen op veranderingen.

Dit vraagt ook een andere mindset van de "traditionele" medewerker. Hoe kun je de leercultuur stimuleren en als HR medewerker verandering bij de medewerkers teweeg brengen door bijvoorbeeld Gamification en de inzet van Hackathons? Welke stappen kun je nemen om vanuit HR perspectief Agility te vergroten?

 

Miranda Wiltenburg is projectmanager arbeidszaken bij Reiswerk. Zij heeft bij Reiswerk alle onderwerpen op het gebied van arbeidszaken en HR in haar portefeuille. Zij is de organisator van de HR Expertmeetings en zal deze dag voorzitten.

Reiswerk voert projecten uit op het gebied van de cao, arbeidsvoorwaarden en organiseren events. Denk naast de organisatie van de HR Expertmeeting ook aan zaken als het opzetten van een model handleiding ziekteverzuim, het stimuleren van de inzet van mensen met een arbeidsbeperking, het verspreiden van de cao voor de reisbranche en meer!


Locatie

De HR Expertmeeting vindt plaats bij Down Under in Nieuwegein (Utrecht). Down Under is een inspirerende locatie met een prettige centrale ligging. 

 

 

Meer informatie of vragen?

Neem contact op met Miranda Wiltenburg  via miranda@reiswerk.nl.

Houd deze pagina en Reiswerk's LinkedIn en Instagram kanalen in de gaten voor het laatste nieuws rondom de HR Expertmeeting.
 

Aanmelden

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor het event. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, stuur dan even een mail naar info@reiswerk.nl.

Waar heb jij een vraag over?