Het roer om

Niet iedereen die voorheen in de reisbranche werkte, wil ook bij de zoektocht naar een nieuwe baan op zoek naar een uitdaging in de reiswereld. Ook daarvoor geven wij je graag een aantal tips mee.
 

Baan buiten de Branche

Voor wie zich wil oriënteren op een nieuwe baan is er geen tekort aan websites, bureaus en apps die vacatures van meerdere werkgevers tonen.
De drie meest favoriete websites in nederland zijn:

  1. Indeed.nl
  2. LinkedIn.nl
  3. Nationalevacaturebank.nl

Kijk op deze websites voor een overzicht van vacatures in alle mogelijke functiegebieden, ook buiten de reisbranche. 

Starten als zelfstandige

Wat als je aan de slag wilt als zelfstandige? Dat is een grote stap. Van idee naar werkelijkheid, van droom naar realiteit. Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf.

Misschien weet je al precies wat je gaat doen en wil je meer weten over het schrijven van je ondernemingsplan. Of je wilt juist ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is.

Wat je ambitie ook is kijk op www.kvk.nl op www.ondernemersplein.nl/ voor meer informatie over de start van je eigen bedrijf.

Loopbaanscan

Reiswerk ontwikkelde in samenwerking met vakbond De Unie een loopbaanscan voor medewerkers in de reisbranche die geholpen willen worden met het vinden van een passende opleiding en hun carrière ontwikkeling. De loopbaanscan is gratis en kost je slechts 20 minuten om in te vullen. Het eindrapport geeft een uitgebreid overzicht van jouw talenten, drijfveren, krachten en de best passende rol, functie en werkomgeving die daarbij hoort. Vraag de scan nu aan aan door een mail te sturen naar rian@reiswerk.nl.

Hoe vergroot ik mijn netwerk?

Veel vacatures worden al ingevuld voordat een recruiter of HR professional deze vacature wil gaan publiceren. Voor de werkgever heel fijn, voor jou weer een kans minder. De meeste vacatures worden namelijk ingevuld binnen ‘het netwerk’. Oftewel via via.

Belangrijk is dus dat jij je netwerk gaat inzetten in jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Jouw netwerk beperkt zich immers niet tot zakelijke contacten. Oftewel ook vrienden en familie kennen weer mensen die jou wellicht op het spoor van een nieuwe baan kunnen zetten. Maar hoe kom je nu met hen in contact? Laat je voorstellen aan mensen of kijk bvb via LinkedIn of je een connectie kunt maken.

Handige links

www.kvk.nl
Over het starten van een bedrijf
www.ondernemersplein.nl
Over het starten van een bedrijf
Indeed.nl
Wereldwijd de #1 vacaturesite​
LinkedIn.nl
Vind de juiste baan via je eigen netwerk
Nationalevacaturebank.nl
De populairste vacaturesite van Nederland.

Vacatures

Venue Sourcing Specialist - Meetings Counselor
32 - 40 uur p/w bij Carlson Wagonlit Travel in Diemen
Medewerker Yield
32 - 40 uur p/w bij Solmar Tours in Maarheeze
Sales Medewerker Groepsreizen
32 - 40 uur p/w bij Keijman Reizen in Heteren

Waar heb jij een vraag over?