Opleiding:

Associate degree Functiegericht toerisme en recreatie

  • Opleidingsniveau HBO
  • Opleider NHTV internationaal hoger onderwijs Breda
  • Standplaats Breda
  • Duur 1 - 2 jaar
  • Start datum
  • Subsidie Ja

Kern van de opleiding

> Zorg jij ervoor dat de consument jouw regio, stad of reisbestemming bezoekt?
> Combineer jij zakelijk vernuft met ongekende gastvrijheid als manager van een succesvolle recreatie-onderneming?

Deze opleiding leidt je op voor een specifieke functie in toerisme en recreatie. De opleiding is specialistisch, praktijkgericht en kleinschalig. Naast de vierjarige opleiding Functiegericht toerisme en recreatie biedt NHTV dit tweejarige programma aan. Na twee jaar studie krijg je een erkende graad, de Associate degree. Met de Associate degree kun je direct aan de slag in een assistent-management functie of direct doorstuderen voor je bachelor. 

Na het eerste jaar kies je de richting die je het meest ligt en verdiep je je in een onderdeel van het werkveld en de daar voorkomende specifieke functies:
> Manager Travel Trade
> Manager toeristische marketing en communicatie
> Manager recreatie-onderneming
> Tour Manager (Engelstalig)

Bij alle afstudeerrichtingen (behalve Tour Manager) ga je in het tweede jaar op stage. Dit kan zowel in het binnen- als buitenland. 
Je sluit de studie af met een afstudeeropdracht waarover je een assessment krijgt. 
Na je afstuderen krijg je het erkende (tussen)diploma Associate degree in Tourism Management.


 

Verdieping van de opleiding

Je komt in aanmerking voor een éénjarig traject als je in het bezit bent van een vwo-diploma met het juiste profiel of een mbo toerisme en recreatie diploma (niveau 4).

Entree vereisten

-

Over de opleider

NHTV Breda is een middelgrote instelling voor internationaal hoger onderwijs. Er studeren ruim 7.000 Nederlandse en buitenlandse studenten. Je kunt kiezen voor een hbo-bacheloropleiding op het gebied van Games, Media, Hotel, Facility, Toerisme, Vrije tijd, Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit. In de vakgebieden toerisme en vrije tijd biedt NHTV ook wetenschappelijke bachelors. Ook zijn er mogelijkheden voor een masterstudie en het combineren van werken en leren. In september 2013 staat de start gepland van een wetenschappelijke master Leisure Studies.

NHTV bereidt je voor op een internationale carrière. Welke richting je ook kiest, je komt altijd terecht in een crossculturele setting. Ieder studieprogramma heeft een internationale insteek en bij vrijwel alle studies heb je de mogelijkheid deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma of stage te lopen in het buitenland. Je kunt ook kiezen voor een Engelstalige opleiding. Dan kom je in de klas bij studenten uit andere landen.
 
Opleidinggegevens
Telefoon: 076-5332207
Website: http://www.nhtv.nl
Adres: Mgr. Hopmansstraat 1, 4817 JT Breda
 

Waar heb jij een vraag over?