Opleiding:

Associate degree Toerisme

  • Opleidingsniveau HBO
  • Opleider NHTV Breda Univerisity of Applied Sciences
  • Standplaats Breda
  • Duur 2 - 4 jaar
  • Start datum
  • Subsidie Ja

Kern van de opleiding

De Associate degree is een tweejarige opleiding op hbo-niveau die je kunt volgen na je middelbare school. Na succesvolle afronding ontvang je een wettelijk erkende

Deze opleiding leidt je op voor een specifieke functie in toerisme en recreatie. De opleiding is specialistisch, praktijkgericht en kleinschalig. Naast de vierjarige opleiding Tourism Management (NL) biedt NHTV dit tweejarige programma aan. Na twee jaar studie krijg je een erkende graad, de Associate degree. Met de Associate degree kun je direct aan de slag in een assistent-management functie of direct doorstuderen voor je bachelor. 

Na het eerste jaar kies je de richting die je het meest ligt en verdiep je je in een onderdeel van het werkveld en de daar voorkomende specifieke functies:
> Manager Travel Trade
> Manager toeristische marketing en communicatie
> Manager recreatie-onderneming
> Tour Manager (Engelstalig)

Bij alle afstudeerrichtingen (behalve Tour Manager) ga je in het tweede jaar op stage. Dit kan zowel in het binnen- als buitenland. 
Je sluit de studie af met een afstudeeropdracht waarover je een assessment krijgt. 
Na je afstuderen krijg je het erkende (tussen)diploma Associate degree in Tourism Management.


 

Verdieping van de opleiding

Je komt in aanmerking voor een éénjarig traject als je in het bezit bent van een vwo-diploma met het juiste profiel of een mbo toerisme en recreatie diploma (niveau 4).

Entree vereisten

-

Over de opleider

NHTV Breda is een middelgrote instelling voor internationaal hoger onderwijs. Er studeren ruim 7.000 Nederlandse en buitenlandse studenten. Je kunt kiezen voor een hbo-bacheloropleiding op het gebied van Games, Media, Hotel, Facility, Toerisme, Vrije tijd, Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit. In de vakgebieden toerisme en vrije tijd biedt NHTV ook wetenschappelijke bachelors. Ook zijn er mogelijkheden voor een masterstudie.

NHTV bereidt je voor op een internationale carrière. Welke richting je ook kiest, je komt altijd terecht in een crossculturele setting. Ieder studieprogramma heeft een internationale insteek en bij vrijwel alle studies heb je de mogelijkheid deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma of stage te lopen in het buitenland. Je kunt ook kiezen voor een Engelstalige opleiding. Dan kom je in de klas bij studenten uit andere landen.
 
Opleidinggegevens
Telefoon: 076-5332207
Website: http://www.nhtv.nl
Adres: Mgr. Hopmansstraat 1, 4817 JT Breda

Waar heb jij een vraag over?