Opleiding:

Verkoper reizen

  • Opleidingsniveau MBO
  • Opleider Aventus
  • Standplaats Apeldoorn
  • Duur 2 - 4 jaar
  • Start datum
  • Subsidie Ja

Kern van de opleiding

Ben je communicatief en commercieel? Houd je van zaken nauwkeurig uitzoeken? Ben je reislustig en zelfstandig? Kun je goed tegen stress? Ben je in staat problemen op te lossen? Spreek je vlot moderne vreemde talen? Dan is de opleiding Verkoper reizen iets voor jou.

Als verkoper reizen ben je bezig met het boeken van reizen, reisinformatie geven of het begeleiden van toeristen tijdens hun vakantie. Je kunt aan de slag bij vakantiereisbureaus, zakenreisbureaus, touroperator (reserveringen, maar ook andere afdelingen), reisbegeleiding (buitenland)

Tijdens je opleiding ben je onder meer bezig met de volgende drie kerntaken: verkopen van reizen (adviseren van klanten over reismogelijkheden, maken van prijsberekeningen, reserveringen maken), verkooptransacties afhandelen (plannen van administratieve werkzaamheden, maken van betalingsafspraken), en relatiebeheer en klantenservice (klachtenafhandeling, zorg voor after sales).

Verdieping van de opleiding

Je volgt verplicht Nederlands en Engels. Je maakt een verplichte keuze uit Duits, Frans of Spaans (een van deze drie moderne vreemde talen).
 

Entree vereisten

-

Over de opleider

Andermans vrije tijd nóg leuker maken?

Klanten informeren over reizen, werken op een recreatie- of attractiepark, gasten begeleiden op de grond of in de lucht, toeristische producten verkopen: de toerisme- en recreatiebranche kent vele beroepen in vele bedrijven.Welk vak je ook kiest, je moet er representatief uitzien en klantvriendelijk zijn. Jouw gasten willen immers allemaal een leuke reis of activiteit. Aan jou de taak hun vrije tijd nóg leuker te maken. Je vindt het niet erg om in de avonduren of weekenden te werken. En: deze branche kent pieken. In het ene seizoen ben je drukker dan in het andere. 
Je kunt bij ons opleidingen volgen op het gebied van gastvrijheid, toerisme en recreatie, marketing en communicatie enz. 
We leiden beroepsspecifiek op en examineren onder andere op de werkplek.

Opleidinggegevens
Telefoon: 088 - 283 68 87
Website: http://www.aventus.nl
Adres: Laan van de Mensenrechten 500, 7331VZ Apeldoorn
 

Waar heb jij een vraag over?