Opleiding:

Verkoper reizen

  • Opleidingsniveau MBO
  • Opleider ROC Leiden
  • Standplaats Leiden
  • Duur 2 - 4 jaar
  • Start datum
  • Subsidie Ja

Kern van de opleiding

De opleiding Verkoper Reizen richt zich op het uitgaande toerisme, dus van Nederland naar het buitenland. Je kunt in Nederland gaan werken op een vakantie- en/of zakenreisbureau of bij een touroperator of zogenoemde direct seller. Je verkoopt reizen, reisverzekeringen en excursies en verzorgt de administratieve afhandeling. Ook ben je verantwoordelijk voor relatiebeheer en klantenservice. Tijdens stages ontwikkel je met name je commerciƫle talenten. Met het diploma kun je door naar de opleiding Manager Verkoop Reizen. Daar leer je leiding geven aan een afdeling of reisbureau.
 

Verdieping van de opleiding

Word je na 1 augustus 18 jaar, dan hoef je geen lesgeld voor het desbetreffende studiejaar te betalen.

Entree vereisten

-

Over de opleider

ROC Leiden verzorgt onderwijs voor ruim 6000 studenten uit Leiden en een groot gebied daaromheen. Je kunt bij ons terecht voor een groot aantal beroepsopleidingen (mbo), voor jongeren en volwassenen
 
Samenwerking KLM
Studenten die de opleiding Verkoper Reizen volgen, hebben de mogelijkheid om op eigen kosten het KLM certificaat SCT 1 behalen. Met de SCT 1-cursus leer je de codes van luchthavens en lucht-vaartmaatschappijen, het maken van reserveringen en het afgeven en wijzigen van tickets. Met dit certificaat vergroot je de kans op een baan in de reisbranche.

ROC Leiden biedt ook, als enige onderwijsinstelling van Nederland, cursussen van International Air Transport Association (IATA) aan. )
 
Opleidinggegevens
Telefoon: 0715824191
Website: http://www.rocleiden.nl
Adres: Bargelaan 190, 2333CW Leiden
 

Waar heb jij een vraag over?