Opleiding:

HBO bachelor Toerisme en Recreatie

  • Opleidingsniveau HBO
  • Opleider LOI
  • Standplaats Leiderdorp
  • Duur langer dan 4 jaar
  • Start datum Doorlopend
  • Subsidie Ja

Kern van de opleiding

Vanwege onze flexibele thuisstudie methode is het mogelijk dagelijks te starten met de opleiding. 

De rol van toerisme en vrije tijd is in de loop der jaren sterk veranderd, onder invloed van sociale, culturele en economische trends en ontwikkelingen. Zo hebben mensen meer vrije tijd en zijn vaker bereid deze te besteden aan reizen. Toerisme is dan ook wereldwijd uitgegroeid tot een van de grootste branches. Voor iedereen die zich graag verdiept in de wensen van mensen, en interesse heeft in andere culturen en bestemmingen, is de opleiding HBO Toerisme en Recreatie een absolute must. Met een bachelordiploma op zak, liggen uitdagende banen binnen handbereik zoals manager van een bungalow of camping, touroperator of reisbegeleider. 

De opleiding is geschikt voor iedereen die in het toerisme of de recreatiesector werkt en hogerop wil. Maar ook voor wie nog niet in deze sector werkt, maar wel een managementfunctie in de reiswereld of recreatiesector ambieert. 

Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding HBO Toerisme en Recreatie verschaft alle kennis en vaardigheden op het gebied van management, marketing en bedrijfscommunicatie. Al tijdens de opleiding haal je extra diploma’s, zónder extra studie. Zo geeft succesvolle afronding van de module Inleiding commerciële economie bijvoorbeeld recht op het diploma NIMA Marketing A. Met het behalen van het internationaal erkende getuigschrift HBO Bedrijfskunde mag tot slot de titel Bachelor of Business Administration (BBA) gevoerd worden en ligt de arbeidsmarkt voor je open.

Deze opleiding is in het CROHO geregistreerd als deeltijdopleiding onder nummer 34413.

De HBO-opleiding Toerisme en Recreatie bestaat uit een propedeusejaar en een hoofdfase. Er wordt aandacht besteed aan organisaties in de branche, reis- en leveringsvoorwaarden, (bijzondere) accommodatievormen en diverse verzekeringen. De module Inleiding commerciële economie bereidt voor op het commerciële werkveld. Daarnaast nemen de talen een belangrijke plaats in, gezien de internationale omgeving waarin straks wordt gewerkt. 

Ook is er tijdens de opleiding veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen binnen de recreatieve en toeristische sector. Zo komen onder meer de onderwerpen ecotoerisme, innovatiemanagement en mondialisering aan bod. 

Studieprogramma van de HBO-bacheloropleiding Toerisme en Recreatie
Het studieprogramma van de opleiding bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht. 

Voor meer informatie zie het volledige studieprogramma op www.loi.nl

 

Verdieping van de opleiding

Lesmateriaal en studietools
Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Dit is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Bij het lesmateriaal wordt een stevige opbergmap geleverd. Het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Houd daarnaast rekening met een uitgave van ongeveer € 325,- voor extra vakliteratuur. 

Digitale leeromgeving
LOI Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals assessments, kennistests, een digitaal portfolio, een unieke online kennistrainer (ook voor op je smartphone) en online hoorcolleges. Online hoorcolleges zijn speciaal ontwikkeld om lastige lesstof te verduidelijken of interessante onderwerpen uit te lichten. Denk aan een presentatie met extra uitleg van je docent of een filmpje dat in gaat op een boeiende case. Je kunt een online hoorcollege zo vaak bekijken als je wilt (bijvoorbeeld op je iPad). Zo komt de stof nog meer tot leven en wordt studeren makkelijker en leuker.

Praktijkdagen
Tijdens de opleiding worden er vier praktijkdagen georganiseerd, waarvan twee examentrainingsdagen. De praktijkdagen Trends, duurzaamheid en visie en Zakelijke communicatie zijn verplicht. Deze dagen zijn inbegrepen bij het collegegeld. 

Trainingsdagen
Ter voorbereiding op het examen Inleiding commerciële economie worden op zaterdagen een aantal examentrainingsdagen georganiseerd. Deze zijn niet verplicht. 

Examen
De meeste modules worden afgerond met een examen. Een voldoende resultaat geeft recht op een HBO-certificaat. Een aantal modules wordt afgerond met een praktijkopdracht. Deze opdrachten worden thuis gemaakt en opgestuurd naar de LOI. De laatste fase van de studie wordt afgerond met een speciale afstudeeropdracht. 

Bij deze opleiding zijn een of meerdere examens flexibel. Dit betekent dat je iedere werkdag examen kunt doen op 16 verschillende locaties in Nederland. Dus: geen examenstress of lang wachten op een examendatum, maar meteen examen afleggen als jij er klaar voor bent. Je legt het examen digitaal af waardoor de uitslag snel bekend is. 

Examengeld
Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 595,– voor de propedeuse, € 1.250,– voor de hoofdfase en € 350,- voor de afstudeerfase (2013). Dit is inclusief examengelden voor examens die door andere organisaties, zoals Reiswerk, worden afgenomen. Je krijgt ook een diploma of (deel)certificaat van deze organisaties. 

HBO-getuigschrift
De bacheloropleiding HBO Toerisme en Recreatie van LOI Hogeschool is volledig erkend door het Ministerie van OCW. Bovendien heeft deze opleiding het hoogst haalbare kwaliteitsstempel voor hoger onderwijs: de NVAO-accreditatie. Na afloop wordt dan ook het officiële en internationaal erkende bachelorgetuigschrift HBO Toerisme en Recreatie behaald. Op grond daarvan mag de titel Bachelor of Business Administration (BBA) gevoerd worden. 

Extra diploma's
LOI Hogeschool onderhoudt al jaren uitstekende contacten met het bedrijfsleven, de overheid, brancheverenigingen en exameninstanties. En dat heeft veel voordelen. Vaak geeft het afronden van een module meteen recht op een officieel en erkend diploma van deze organisaties. Zo worden extra diploma’s behaald zonder extra te studeren. Lees meer hierover op onze website. 

Studieduur en collegegeld
Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s, de huidige werkplek en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een opleiding sneller worden afgerond.

Fiscaal voordeel
Het volgen van een erkende opleiding naast een baan wordt sterk gestimuleerd door de overheid. Als deze erkende opleiding van LOI Hogeschool wordt gecombineerd met een baan, ontvangt de werkgever daarom op grond van de WVA een belastingvoordeel tot € 2.700,- per jaar (2013) . Dit extra voordeel komt bovenop de normale belastingaftrek.
 

Entree vereisten

Vrijstellingen
Eerder behaalde diploma’s kunnen recht geven op vrijstellingen. Met een vrijstelling hoef je geen examen te doen voor de desbetreffende module, bespaar je studietijd en krijg je korting op het collegegeld. Voor meer informatie over vrijstellingen, klik hier.

Als je wilt weten of vrijstelling mogelijk is zonder direct in te schrijven voor deze opleiding, vul dan het formulier Toelatings- en/of vrijstellingsverzoek in. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Studievoorlichting: (071) 545 1234.

Vooropleiding
Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over een van deze diploma’s, maar ben je 21 jaar of ouder, dan is het mogelijk om via de 21+-regeling toch toegelaten worden tot een HBO-opleiding. Dit kan op twee manieren; door het afleggen van een 21+ toelatingsexamen of door een toelatingsonderzoek. 

21+ toelatingsexamen
Het 21+ toelatingsexamen wordt digitaal afgenomen op 16 locaties in Nederland en kan elke werkdag worden afgelegd. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen en logica en toetst of je het niveau van een HBO-opleiding aan kunt. Aanmelden voor het toelatingsexamen kan digitaal via dit formulier. Ben je dyslectisch? Dan kun je je alleen telefonisch aanmelden via (071) 54 51 234. De kosten voor het toelatingsexamen bedragen € 75,-. Na het succesvol afleggen van het examen kan worden gestart met een HBO-opleiding van LOI Hogeschool en wordt dit bedrag in mindering gebracht op het collegegeld. Ben je gezakt voor het examen, dan is het mogelijk een herkansing aan te vragen.

Toelatingsonderzoek
Als je 21 jaar of ouder bent en een vooropleiding en voldoende relevante werkervaring op MBO-niveau 3 hebt, is het ook mogelijk een toelatingsonderzoek aan te vragen. De kosten voor dit onderzoek bedragen € 75,-. Na toelating tot en starten met een HBO-opleiding van LOI Hogeschool worden de kosten in mindering gebracht op het collegegeld. 

Vul op het formulier Toelatings-en/of vrijstellingsverzoek bij gevraagde vooropleiding de relevante opleidingen en werkervaring in. Voeg bij het verzoek tot toelating een uitgebreid cv plus een kopie van diploma’s, certificaten of cijferlijsten en een functieomschrijving, afgetekend en afgestempeld door de werkgever. De toelatings- en vrijstellingscommissie laat binnen 3 à 4 weken weten of het verzoek is ingewilligd. Wanneer uit het toelatingsonderzoek blijkt dat je niveau en/of werkervaring niet voldoende is, is het alsnog mogelijk het 21+ toelatingsexamen af te leggen.

Over de opleider

De LOI is dé opleider als je verder wilt komen. Met meer dan 90 jaar ervaring en opleidingen in elke denkbare richting, kies je voor kwaliteit. Van volledige bachelors tot praktische korte programma’s. En je studeert op de manier die het beste bij je past: thuis of klassikaal. In beide gevallen met begeleiding van topdocenten uit het werkveld. Zo is je opleiding prima te combineren met een baan of gezin en behaal je snel een erkend diploma.

Contactgegevens:
Telefoon: 071-5451234
Website: http://www.loi.nl
Adres: Leidsedreef, 2352 BA Leiderdorp
 

Waar heb jij een vraag over?

0
Je hebt aangegeven geen toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Sommige functies werken mogelijk niet zonder cookies. Mocht je jouw keuze willen wijzigen, dan kan dit altijd middels deze cookie-consent pop-up. Meer weten over de cookies die we gebruiken? Ga naar onze cookie-informatiepagina. Bekijk hier het privacybeleid van Reiswerk voor meer informatie over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.