Opleiding:

Informatiemedewerker VVV/ANWB

  • Opleidingsniveau MBO
  • Opleider Aventus
  • Standplaats Apeldoorn
  • Duur 2 - 4 jaar
  • Start datum
  • Subsidie Ja

Kern van de opleiding

Ben jij communicatief en houd je er van het product Nederland te verkopen aan toeristen? Heb je organisatietalent? Ben je iemand die de handen uit de mouwen steekt? Toon je graag iniatief en ben je zelfstandig? Dan is de opleiding Informatiemedewerker VVV/ANWB iets voor jou!

Je bent bezig met baliewerk en het geven van toeristische informatie op VVV- en ANWB-kantoren. Je kunt later aan de slag bij een ANWB-kantoor, VVV-kantoor, museum of toeristische bedrijven of instellingen.
Tijdens je opleiding ben je bezig met onder andere het uitvoeren van front officewerkzaamheden (reserveringen maken bij het VVV, informatie geven aan de balie, producten verkopen in de winkel) en het uitvoeren van back officewerkzaamheden (administratieve werkzaamheden, kassahandelingen en het bijhouden van de winkelvoorraad).
 

Verdieping van de opleiding

​Je volgt verplicht Nederlands en Engels. daarnaast maak je een verplichte keuze uit Duits, Frans of Spaans.

Entree vereisten

-

Over de opleider

Andermans vrije tijd nóg leuker maken?

Klanten informeren over reizen, werken op een recreatie- of attractiepark, gasten begeleiden op de grond of in de lucht, toeristische producten verkopen: de toerisme- en recreatiebranche kent vele beroepen in vele bedrijven.Welk vak je ook kiest, je moet er representatief uitzien en klantvriendelijk zijn. Jouw gasten willen immers allemaal een leuke reis of activiteit. Aan jou de taak hun vrije tijd nóg leuker te maken. Je vindt het niet erg om in de avonduren of weekenden te werken. En: deze branche kent pieken. In het ene seizoen ben je drukker dan in het andere. 
Je kunt bij ons opleidingen volgen op het gebied van gastvrijheid, toerisme en recreatie, marketing en communicatie enz. 
We leiden beroepsspecifiek op en examineren onder andere op de werkplek.

Opleidinggegevens
Telefoon: 088 - 283 68 87
Website: http://www.aventus.nl
Adres: Laan van de Mensenrechten 500, 7331VZ Apeldoorn
 

Waar heb jij een vraag over?