Opleiding:

Leisure & hospitality Executive (niveau 4)

  • Opleidingsniveau MBO
  • Opleider Drenthe College
  • Standplaats Emmen
  • Duur
  • Start datum
  • Subsidie Nee

Kern van de opleiding

organisaties in de verblijfsrecreatie en dagrecreatie. Binnen de sector verblijfsrecreatie werk je bij campings, bungalowparken en groepsaccommodaties. Binnen de sector dagrecreatie werk je bij outdoorcentra/bedrijven, attractieparken, entertainmentbureau, theater en evenementenorganisaties. 

Als Leisure and hospitality executive wacht je een uitdagende en afwisselende baan. In dit beroep maak je werk van vrije tijd! Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van activiteiten, toernooien, feesten en evenementen die te maken hebben met sport, spel, muziek en dans. Deze moeten aansluiten bij de wensen en behoeften van de gasten en ondernemingsdoelstellingen. Je hebt een coachende rol en geeft leiding aan een team. Je zorgt voor kwaliteit en verliest de planning en het overzicht niet uit het oog. 

Daarnaast is het ook jouw taak om de gasten te vermaken en te zorgen dat ze het naar hun zin hebben. Kortom, je zult bijdragen aan het entertainment van de gasten. 

Iets voor jou?
Ben jij sportief, creatief en een echt organisatietalent, vind je het leuk om met mensen om te gaan, heb je een representatieve uitstraling en een gastgerichte instelling? Lijkt het je helemaal geweldig om vakantiegangers hier in Nederland of in het buitenland een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Dan is dit de opleiding die aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden.

 

Verdieping van de opleiding

Kernvakken in de opleiding zijn: 

- activiteitenorganisatie en outdoor 
- evenementenmanagement 
- entertainment 
- receptiemanagement 
- ondernemingsplan/parkmanagement 
- financieel- en marketingmanagement 
- vakgericht taalonderwijs (Nederlands, Engels, Duits)

Entree vereisten

-

Over de opleider

Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum in het Noorden en Oosten van Nederland.
Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de locaties in de provincie Drenthe: Assen, Emmen en Meppel. 
Drenthe College biedt studenten van alle leeftijden uitdagend beroepsgericht onderwijs, gericht op werk, persoonlijke ontwikkeling en vervolgstudie.

Waar heb jij een vraag over?