Opleiding:

HBO Toerisme

 • Opleidingsniveau HBO
 • Opleider Hogeschool Tio (hbo en mbo)
 • Standplaats Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam, Utrecht
 • Duur 2 - 4 jaar
 • Start datum Komend half jaar
 • Subsidie Ja

Kern van de opleiding

Gezocht: talent in toerisme!
Als toeristisch manager verkoop je de wereld, offline en online. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management is je ‘boarding pass’ naar de toekomst. Ontdek jij graag nieuwe landen en andere culturen, heb je een commerciële instelling en wil je graag leiding geven? Na de opleiding stel je zelf reizen samen en weet je ze (online) te verkopen. Je kunt als toeristisch expert met kennis van e-commerce bijvoorbeeld bij een touroperator aan de slag, maar maakt ook je eigen onderneming tot een succes. Dankzij je kennis van eventmanagement organiseer je de meest unieke internationale (zakelijke) events en incentives. 

De branche
Toerisme is wereldwijd de grootste branche en is van cruciaal belang voor de wereldeconomie. De branche is sterk veranderd onder invloed van nieuwe businessmodellen en online ondernemen. Ook op productgebied zijn er constant nieuwe ontwikkelingen: consumenten vragen niet langer naar pakket- en groepsreizen, maar zijn op zoek naar beleving. Verder zorgen social media, reviews en mobiel internet voor nieuwe trends.

BBA in 3 of 4 jaar 
De opleiding Internationaal Toeristisch Management leidt je in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Manager Toerisme en Recreatie. Met dit diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) voeren.
 

Verdieping van de opleiding

Beste toerisme opleiding
Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en scoort al zes jaar op rij als beste in de Keuzegids Hbo. Daarnaast heeft de opleiding acht jaar op rij de hoogste scores ontvangen in
de Nationale Studenten Enquête en ook in het Elsevier onderzoek ‘Beste studies’ krijgt de opleiding Internationaal Toeristisch Management al voor het derde jaar op rij de hoogste score.

Engelstalig onderwijs
Op de vestigingen in Amsterdam en Utrecht kan ook gekozen worden voor de Engelstalige variant.

Collegegeld
€ 17900, dit is inclusief studiemateriaal.

Entree vereisten

Toelatingseisen
 • Havo-, vwo- of mbo4-diploma.
 • Toelating met elk profiel.
 • Voor wie het vak Management en Organisatie (M&O) niet in de vooropleiding heeft gehad, heeft Tio de cursus Introductie in bedrijfseconomie ontwikkeld. Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding, is men verplicht deze cursus te volgen. Zo kan je zonder M&O toch aan een hbo-opleiding bij Tio beginnen.
 • Wie geen tweede moderne vreemde taal in het pakket heeft, kan Duits 1 of Spaans 1 kiezen.
 • Met een mbo-diploma Toerisme kun je, onder bepaalde voorwaarden, in het tweede jaar instromen.

Over de opleider

for english see below

De erkende hbo- en mbo-opleidingen van Tio bereiden je voor op een carrière in hotellerie, eventmanagement, toerisme, business en marketing.

Topopleidingen bij Tio
De Keuzegids Hbo benoemt alle hbo-opleidingen van Hogeschool Tio tot beste in hun vakgebied. Een prachtig resultaat, waar studenten, docenten en staf ontzettend trots op zijn. “Topper is de particuliere Hogeschool Tio gevestigd in vijf steden. Studenten zijn erg positief over deze school”, aldus de Keuzegids.

Hoogst haalbare beoordeling door onderwijsinspectie
De Onderwijsinspectie heeft het onderwijs van Tio in haar beoordeling op alle onderdelen de hoogst haalbare scores gegeven, de eindbeoordeling is dan ook GOED. Een resultaat om trots op te zijn!

Kleinschalig en persoonlijk
Als particuliere onderwijsinstelling kan Hogeschool Tio meer investeren in de kwaliteit van het onderwijs dan overheidsinstellingen. De vestigingen van Tio zijn klein, net als de klassen, met gemiddeld slechts 11 studenten. Docenten kunnen je daardoor veel persoonlijke aandacht geven.

Snel en intensief
De persoonlijke benadering van Tio maakt snel studeren mogelijk. Het onderwijs is intensief, met veel contacturen. Bij Tio kun je daardoor in slechts drie jaar het bachelordiploma behalen. Je mbo4-diploma kun je in twee jaar behalen. En heb jij een havo-, vwo-, mbo-diploma? Da kun jij je je mbo4-diploma in slechts één jaar behalen.

Breed inzetbaar
Als je kiest voor een studie bij Tio, kies je voor een carrière in ’s werelds grootste bedrijfstakken. Tio-afgestudeerden zijn vanwege hun gevoel voor dienstverlening, uitstekende communicatieve vaardigheden en hands-on mentaliteit van harte welkom in vele branches. Ongeveer de helft van de afgestudeerden is dan ook werkzaam buiten de branches waar Tio voor opleidt.

Welkom @ Tio!
Wil je weten wat Tio voor jou kan betekenen of zelf de sfeer komen proeven? Je bent van harte welkom op één van de vijf vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Hengelo en Eindhoven.


Pleased to meet you!
The recognized bachelor courses of Tio will prepare you for a career in business, e-commerce, event management, the hotel and tourism industry. 

Tio’s mission
Tio strives to be the best university of applied sciences in its field. Tio gives students the tools and the drive to succeed academically and to succeed in the future. Tio encourages students to excel by creating more self awareness and by teaching them to be pro active. At Tio you can obtain your bachelor’s degree in just three years.

Today holland, tomorrow the world
The Netherlands is the perfect place to start your international career. It is now, and always has been, the trading centre of the world.

The big picture
Choosing to study at Tio is a choice for the pursuit of a career in one of the largest international industries. Equipped with excellent skills in customer service, hospitality and business, Tio graduates are well suited for all types of positions. 

Welcome to Tio
If you have the chance, why not come to one of our information days in Amsterdam or Utrecht? Here you will be able to experience the Tio atmosphere and meet Tio students. We look forward to meeting you.

Open dagen

6 jul
Open avond Tio Utrecht (hbo en mbo), Hogeschool Tio
Oudenoord 2 in Utrecht Van 18.30 uur tot 22.00 uur
2 sep
Open dag Tio Amsterdam (hbo en mbo), Hogeschool Tio
Tempelhofstraat 5 in Amsterdam Van 10.30 uur tot 14.30 uur
4 nov
Open dag Tio Utrecht (hbo en mbo), Hogeschool Tio
Oudenoord 2 in Utrecht Van 10.30 uur tot 15.30 uur

Waar heb jij een vraag over?