Opleiding:

Tourism Management

  • Opleidingsniveau HBO
  • Opleider NHTV Breda Univerisity of Applied Sciences
  • Standplaats Breda
  • Duur 2 - 4 jaar
  • Start datum
  • Subsidie Ja

Kern van de opleiding

> Reis jij de hele wereld over als inkoper van bijzondere hotels?
> Hoe maak jij van kamperen in een luxe safaritent aan de Nijl
een groot marketingsucces?

Aan NHTV in Breda kun je een managementopleiding in toerisme volgen. In 4 jaar word je opgeleid tot professional in deze dynamische en boeiende wereld. Het accent van de opleiding ligt op concept- en productontwikkeling, marketing, financieel management, leren plannen, organiseren en leidinggeven. 

Tijdens het eerste jaar leg je de basis voor de rest van je studie, waarbij de reisindustrie en de toeristische bestemming centraal staan. In het tweede jaar verdiep je je in de theoretische basis. Tevens volgt in dit jaar een stage in het binnen- of buitenland van 20 weken. 
In het derde jaar kies je een specialisatie:
> Touroperating
> Toeristische bestemmingsontwikkeling, branding en communicatie
> Attracties, hospitality en accommodaties

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor internationaal zakendoen, samenwerken en vreemde talen. Je hebt diverse mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Denk aan studiereizen, summercourses, een uitwisseling, een buitenlandse stage of een afstudeerproject over de grens.
 

Verdieping van de opleiding

Er zijn verkorte trajecten mogelijk voor:
> Vwo'ers
> Mbo'ers toerisme en recreatie (niveau 4)
> Studenten met een hbo-/wo-propedeusediploma van een economische opleiding

Met deze brede economische opleiding kun je niet alleen in het toerisme terecht maar ook in de zakelijke dienstverlening. Na je afstuderen verleg je grenzen met jouw professionalisme, ondernemende instelling en kennis van management en economie!

Entree vereisten

-

Over de opleider

NHTV Breda is een middelgrote instelling voor internationaal hoger onderwijs. Er studeren ruim 7.000 Nederlandse en buitenlandse studenten. Je kunt kiezen voor een hbo-bacheloropleiding op het gebied van Games, Media, Hotel, Facility, Toerisme, Vrije tijd, Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit. In de vakgebieden toerisme en vrije tijd biedt NHTV ook wetenschappelijke bachelors. Ook zijn er mogelijkheden voor een masterstudie.

NHTV bereidt je voor op een internationale carrière. Welke richting je ook kiest, je komt altijd terecht in een crossculturele setting. Ieder studieprogramma heeft een internationale insteek en bij vrijwel alle studies heb je de mogelijkheid deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma of stage te lopen in het buitenland. Je kunt ook kiezen voor een Engelstalige opleiding. Dan kom je in de klas bij studenten uit andere landen.
 
Opleidinggegevens
Telefoon: 076-5332207
Website: http://www.nhtv.nl
Adres: Mgr. Hopmansstraat 1, 4817 JT Breda

Waar heb jij een vraag over?