Opleiding:

Toerisme (Hoofd informatie niveau 4)

  • Opleidingsniveau MBO
  • Opleider Drenthe College
  • Standplaats Emmen
  • Duur 2 - 4 jaar
  • Start datum
  • Subsidie Nee

Kern van de opleiding

Na het succesvol afronden van de opleiding Hoofd informatie kun je gaan werken in verschillende bedrijven in de sector toerisme en reizen. Denk aan bedrijven als VVV-kantoren, ANWB-kantoren, etc. 
Als Hoofd informatie werk je onder begeleiding van de directeur of vestigingsmanager. Je geeft leiding aan informatiemedewerkers of baliemedewerkers die uitvoerende werkzaamheden verrichten. Je zorgt dat deze medewerkers de dagelijkse werkzaamheden goed uitvoeren en zonodig stuur je ze aan. Afhankelijk van het bedrijf voer je ook zelf uitvoerende taken uit.

Iets voor jou?
Ben jij niet op je mondje gevallen, vind je het leuk om met mensen om te gaan, heb je een representatieve uitstraling en een servicegerichte instelling? Houd je daarnaast van reizen, dan is de opleiding Toerisme de juiste keus voor jou!

Deze opleiding bij Drenthe College
De opleiding Toerisme heeft een breed georiënteerd programma. Zo worden in de eerste twee jaren de volgende onderwerpen behandeld Verkoop Vakantiereizen, Touroperating, Zakenreizen, Hotelreceptie, - VVV en ANWB. Daarnaast krijg je de vakken Economie, Communicatie, Burgerschap, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Persoonlijke ontwikkeling. 
Ieder jaar worden er studiereizen georganiseerd. Studenten hebben een actieve rol bij de invulling en organisatie hiervan. 

Verdieping van de opleiding

Verder leren?
Na deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo. Bijvoorbeeld naar de opleiding Vrijetijdsmanagement.

Leren bij Drenthe College 
Elk beroep heeft een aantal herkenbare hoofdonderdelen; dat zijn kerntaken. Tijdens de opleiding werk je aan die kerntaken met de daarbij behorende theorie- en praktijkopdrachten, theorielessen en beroepspraktijkvorming (BPV).

Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken, zoals Loopbaan en Burgerschap, Nederlands, rekenen en Engels. Alleen niveau 4 studenten moeten examen doen in Engels.
 

Entree vereisten

-

Over de opleider

Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum in het Noorden en Oosten van Nederland.
Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de locaties in de provincie Drenthe: Assen, Emmen en Meppel. 
Drenthe College biedt studenten van alle leeftijden uitdagend beroepsgericht onderwijs, gericht op werk, persoonlijke ontwikkeling en vervolgstudie.

Waar heb jij een vraag over?