Opleiding:

Toerisme (Informatiemedewerker niveau 3)

  • Opleidingsniveau MBO
  • Opleider Drenthe College
  • Standplaats Emmen
  • Duur 2 - 4 jaar
  • Start datum
  • Subsidie Nee

Kern van de opleiding

Als Informatiemedewerker kun je aan de slag bij bedrijven die actief zijn in de sector toerisme, zoals de VVV bijvoorbeeld. Deze bedrijven kunnen zowel lokaal, regionaal als landelijk opereren. Ze geven informatie over allerlei recreatieve activiteiten. 

Als Informatiemedewerker geef je informatie over toeristische en recreatieve activiteiten. Ook het verkopen van producten zoals folders met toeristische informatie en het adviseren van klanten behoort tot jouw taken. Jouw werkzaamheden zijn zeer divers. Je bemiddelt onder meer bij boekingen en reserveringen van arrangementen en accommodaties. Je geeft de klant informatie over bijvoorbeeld stadswandelingen. Naast deze taken voer je ook administratieve werkzaamheden uit. Vaak krijg je te maken met verschillende mensen, talen en culturen.

Iets voor jou?
Ben jij niet op je mondje gevallen, vind je het leuk om met mensen om te gaan, heb je een representatieve uitstraling en een servicegerichteinstelling? Houd je daarnaast van reizen, dan is de opleiding Toerisme de juiste keus voor jou!

Deze opleiding bij Drenthe College
De opleiding Toerisme heeft een breed georiënteerd programma. Zo worden in de eerste twee jaren de volgende onderwerpen behandeld: Verkoop Vakantiereizen, Touroperating, Zakenreizen, Hotelreceptie, - VVV en ANWB. Daarnaast krijg je de vakken Economie, Communicatie, Burgerschap, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Persoonlijke ontwikkeling. 
Ieder jaar worden er studiereizen georganiseerd. Studenten hebben een actieve rol bij de invulling en organisatie hiervan. 
 

Verdieping van de opleiding

Verder leren?
Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4, zoals: Hoofd informatie

Leren bij Drenthe College 
Elk beroep heeft een aantal herkenbare hoofdonderdelen; dat zijn kerntaken. Tijdens de opleiding werk je aan die kerntaken met de daarbij behorende theorie- en praktijkopdrachten, theorielessen en beroepspraktijkvorming (BPV).

Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken, zoals Loopbaan en Burgerschap, Nederlands, rekenen en Engels. Alleen niveau 4 studenten moeten examen doen in Engels.

Entree vereisten

-

Over de opleider

Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum in het Noorden en Oosten van Nederland.
Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de locaties in de provincie Drenthe: Assen, Emmen en Meppel. 
Drenthe College biedt studenten van alle leeftijden uitdagend beroepsgericht onderwijs, gericht op werk, persoonlijke ontwikkeling en vervolgstudie.

Waar heb jij een vraag over?