Reisbedrijf van de toekomst

Welke trends zijn bepalend voor het reisbedrijf van de toekomst en hoe speel je daar als reisbedrijf op in?

Rapport Travel Tomorrow

Het rapport Travel Tomorrow – opgesteld door brancheorganisatie ANVR - geeft een overzicht van een groot aantal trends die bepalend zijn voor de toekomst van travel en geeft reisbedrijven handvatten hoe zij hun businessmodel kunnen aanpassen op de reiziger van de toekomst.

Alles begint bij de customer experience. Daarom heeft Travel Tomorrow vier persona’s met hun customer journey uitgewerkt. Die persona’s en hun customer journey geven elk reisbedrijf de basis om een strategie en een businessmodel uit te werken die toekomstbestendig is.

Rapport Travel Tomorrow

Wat zijn de trends voor het reisbedrijf van de toekomst?

Travel Tomorrow is duidelijk vanaf het begin. De veranderingen in de reisbranche zijn disruptief en onontkoombaar. Ze zijn disruptief omdat ze de huidige businessmodellen overbodig maken. Dat proces is niet te stoppen. Het is een kwestie van een andere mindset: we moeten niet langer denken vanuit onze producten, maar vanuit de ervaringen en activiteiten van de reizigers. Alleen dan kunnen we nieuwe mogelijkheden ontdekken voor de reisbranche.

It’s experience, stupid!

Travel Experience Tomorrow laat ons zien dat het gaat om de ervaring, niet om reizen. Travel Tomorrow bevat een uitgebreide trendanalyse van trends die het reizigersgedrag in de toekomst zullen gaan bepalen.

In die trends kunnen we de volgende patronen onderscheiden:

  • Alle technologische ontwikkelingen komen voort uit de behoefte van de gebruikers, worden gepersonaliseerd naar elke individuele gebruiker en hebben grote invloed op hoe mensen leven en werken;
  • On- en offline zijn volledig geïntegreerd;
  • Een datadriven customer journey, waarbij de klant volledige controle heeft over zijn data;
  • Een toenemende behoefte aan duurzaamheid;
  • Een economie die drijft op authentieke ervaringen;
  • Een nieuwe generatie die de deeleconomie aandrijft en bedrijven transformeert naar netwerkorganisaties.