Travel Challenge

De Travel Challenge is één van de grootste events die Reiswerk organiseert voor toekomstig talent.

Wat is de Travel Challenge?

Eén van de doelen van Reiswerk is te zorgen voor voldoende gekwalificeerde medewerkers in de reisbranche. Daarvoor is een continue instroom van nieuwe talenten nodig. Een van de events waar aankomend talent in contact kan komen met de reisbranche is de Travel Challenge, een (voorheen) vijfdaagse business course in het buitenland met als doel hbo en wo studenten te enthousiasmeren voor een baan in de reissector. In verband met de impact van de coronacrisis op reisorganisaties, wordt dit evenement in 2022 in een andere vorm georganiseerd.  

Het idee is om in het najaar een tweedaags evenement te organiseren voor talentvolle hbo- en wo studenten in Nederland. De helft van de geselecteerde studenten volgt een toerisme-opleiding, de andere helft volgt een andere voor de reissector interessante opleiding op het gebied van e-commerce, data, IT, online marketing. Er kunnen 64 studenten deelnemen aan de Travel Challenge.  

Tijdens het event kunnen de studenten zich presenteren aan de reiswereld. In multidisciplinaire teams werken zij aan een businesscase. Met het organiseren van dit event maakt Reiswerk toekomstige reisprofessionals bewust van de mogelijkheden van het werken in de reisbranche. Samen met vele professionals vanuit de deelnemende reisbedrijven en opleidingsinstituten worden ze geïnspireerd door experts, en getrakteerd op verrassende learnings wat leidt tot mooie innovatieve ideeën.

Voor de studenten is de Travel Challenge een belangrijk event om zich in de kijker te spelen bij de aanwezige reisbedrijven. De Travel Challenge kan worden gezien als  springplank om de reisbranche in te stromen, in een stageplaats, traineeship of een baan. Voor het bedrijfsleven is de Travel Challenge hét moment om in contact te komen met nieuw talent. Voor werkgevers is dit evenement een effectieve employer branding tool.

Daarnaast wordt er een sessie georganiseerd voor onderwijs en bedrijfsleven, met als doel de praktijk beter te laten aansluiten op het onderwijs en samenwerkingen tot stand te brengen.

Meedoen aan de Travel Challenge

Informatie over het meedoen aan de Travel Challenge 2022 volgt snel.

Impressies van eerdere events

In 2019 heeft de laatste editie van de Travel Challenge plaatsgevonden. Hier vind je de aftermovie van dit event. 

 

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.