Reiswerk webmagazine

4 keer per jaar  brengen we ons Reiswerk Webmagazine uit met allerlei nieuwtjes over onze projecten en alles over het werken, leren en jezelf ontwikkelen in de reisbranche.

In onze serie webmagazine specials over de medewerkers in de reisbranche staat in de editie van november 2016 de commercieel-strategisch vernieuwer centraal. Tegelijkertijd is dit nummer ook traditiegetrouw gewijd aan het thema van het ANVR-congres dat vandaag op Curaçao begint: Sneller, hoger, sterker. Dit is het motto van de Olympische Spelen.

Daarom organiseerden we dit keer niet alleen een expertmeeting met acht commercieel-strategisch vernieuwers uit de reisbranche, maar brachten we ook twee Olympisch Kampioenen, een ex-topsporter en een ondernemer in sportreizen bij elkaar om te kijken wat de overeenkomsten en verschillen tussen de topsport en het ondernemen zijn.

Maar er is meer! In deze editie:

- Expertmeeting commercieel-strategisch vernieuwers over de reisbranche
- Inspirerend reisbrancheverhaal met Symen Jansma (CEO TravelBird)
- (Ex)topsporters Stefan Groothuis, Elis Ligtlee en Margriet de Schutter en Helen van Berkel van ATPI over de relatie tussen topsport en ondernemen
- De blik van Buiten met Jos de Blok van Buurtzorg
- De trends uit Travel Tomorrow die de toekomst van de branche bepalen
- Reiswerk Talent 2016 Rianne Bouwer over de Reiswerk Studenten Challenge en het ANVR-congres
- En nog veel meer!

Jouw werk is ons werk. Veel lees- en kijkplezier!

Special editions

Reiswerk bracht in augustus 2015 een special edition van het webmagazine uit  met titel 'Werken met mensen met een arbeidsbeperking loont!': een special met alle informatie rondom de 100.000 banenafspraak om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Het webmagazine geeft praktische handvatten en inzichten met betrekking tot het werken met mensen met een arbeidsbeperking. De checklist in het midden van het webmagazine laat zien dat het minder moeilijk of lastig is om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen dan je op voorhand misschien zou denken. Daarnaast vind je er informatie over Jobcarving voor beginners en gevorderden, (financiële) regelingen voor werkgevers, en nog veel meer!

 

Eerdere edities

In de editie van oktober 2016 staat de travelplanner, oftewel de reisadviseur, centraal. Naast het verslag van de expertmeeting met zeven travelplanners staan er in deze editie mooie interviews met Joop Drechsel, CEO van BCD Group en met Joyce Burkens, CEO van Europeesche Verzekeringen. Daarnaast vertellen Frank Oostdam, directeur ANVR, en Tessa aan de Stegge van CherryLab over de reiziger van de toekomst en wat dat betekent voor de travelplanner. 

 

De editie van juli 2016 staat helemaal in het teken van E-commerce en datafanaten, met interessante interviews met experts als Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org, René Nieuwmans van Expedia en Patrick Kerssemakers van fonQ die hun visie geven op het vak en de trends en ontwikkelingen die voor jou als professional in de reisbranche belangrijk zijn. 

In de editie van juni 2016 lees je alles over IT-ers in de reisbranche: de uitkomsten van de expertmeeting met acht IT-ers uit de reisbranche, het inspirerende reisbrancheverhaal van Diederik van Dam van Travelport en waarom zijn keuze voor een combinatie van bedrijfskunde met technologie een gouden greep bleek te zijn, trendwatcher Tom Palmaerts over de generaties X, Y en Z en de visie van jongeren zelf. 

In de editie van januari 2016 lees je alles over The Futureproof Travel Employee: Remko Verheul van Travix over de arbeidsmarkt van de toekomst, Arjan Kers van TUI over de toekomstige arbeidsmarkt en het Toeristisch onderwijs, de recruiter van Blendle over de aantrekkelijkheid van een startup als werkgever, jonge professionals in de reisbranche over werken in de reisbranche, en nog veel meer!

 

In de editie van oktober 2015 een special die geheel in het teken van het thema van het ANVR-congres stond: Need for Speed. Experts uit de reisbranche, waaronder Atilay Uslu van Corendon, Don Kaspers van de D-rt Groep en Cees Winkel van ROC Midden-Nederland, hebben zich gebogen over de Need for Speed in de reisbranche en hebben gekeken wat die betekent voor hun reisbedrijven, de medewerkers in de reisbranche en het onderwijs. Daarnaast vind je in dit nummer ook een interview met coureur en ondernemer Tom Coronel.

In de editie van juli 2015 een lekker zomers nummer met vooruitblik naar onze projecten van komend najaar en de ervaringsverhalen van Vacanceselect die al veertien jaar samenwerken met Florence die een aantal beperkingen heeft. 

In deze special lees je alles over het Reiswerk Studentencongres 2015! Met interviews met de winnaars van de Reiswerk Game en met kopstukken van reisbedrijven en opleiders over het belang van het studentencongres voor de reisbranche. En met veel, heel veel foto's!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de cao-special lees je alles over de Cao Reisbranche en kom je te weten hoe Frank Oostdam, directeur ANVR en voorzitter Reiswerk, en Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie, de toekomst van de cao voor zich zien.

Meer lezen en kijken?

Bekijk dan het overzicht met al onze webmagazines.