AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Werkgeluk

Werkgeluk is de mate van tevredenheid, voldoening en positieve emoties die je ervaart in je werk. Een belangrijk onderwerp, zo blijkt ook uit ons arbeidsmarktonderzoek in de reisbranche.

werkgeluk

Werken in de reisbranche kan soms hectisch en dynamisch zijn. Het vergt flexibiliteit en veerkracht maar óók een gezamenlijke passie. Je deelt je liefde voor reizen, helpt anderen met het realiseren van hun reisdromen of organiseert de perfecte zakenreis.

Werkgeluk is meer dan alleen 'een leuke baan', zo is het ook belangrijk om voldoening uit je werk te halen, geprikkeld te worden en gemotiveerd te zijn, en om verbinding te voelen met je collega's. Hoe gelukkig ben jij eigenlijk op je werk? Vul de werkgelukmeter in en krijg een beter beeld waar jij blij van wordt, en waar nog winst te behalen valt.

Download de werkgelukmeter
mateus campos felipe fsgzm8n0hiy unsplash

(Werk)gelukkiger worden

Werkgeluk heb je grotendeels zelf in de hand maar factoren zoals je collega's, je werkplek en je thuissituatie spelen ook mee. De mate van invloed die je hebt op hoe een werkdag eruit ziet (autonomie) en of je gebruik kunt maken van je talenten zijn belangrijke aspecten. Wat kun je zelf doen? Je werkgeluk verbeteren is vaak een zoektocht waarin je soms verschillende wegen moet bewandelen om te ontdekken wat jij wel en niet belangrijk vindt in je werk. De eerste stappen zet je met ons e-book! Ga op een laagdrempelige manier aan de slag met oefeningen en maak gebruik van de handige tips en tools.

Download het e-book
20230814 143224

In gesprek met de expert

Hoe ziet gelukkig zijn op het werk er in de realiteit uit? In de Reiswerk podcast gaat Carlijn, Travel Designer bij Nordic, het gesprek aan met Inge van de Pol, expert op het gebied van werkgeluk. Carlijn is heel erg blij met haar baan, bij een mooie organisatie, maar ook zij ervaart soms drukke periodes. Inge geeft je handige tips en handvatten om, ook tijdens het hoogseizoen, jouw werkgeluk voorop te stellen.

Luister de podcast
young people teamwork 578728780.jpg

Werkgeluk als basis voor je HR beleid

Met een duidelijk beeld omtrent werkgeluk kun je de organisatie onderscheiden. Een cruciale voorwaarde hierbij is dat dit beleid authentiek is en overeenkomt met de daadwerkelijke mate van werkgeluk binnen de organisatie. Voor reisorganisaties die hun focus meer op werkgeluk willen richten, is het advies om te streven naar duurzame oplossingen. Onderzoek heeft aangetoond dat medewerkers, vooral op de lange termijn, vreugde halen uit werken in een positieve sfeer met gewaardeerde collega's, het benutten van hun talenten, en erkenning en waardering ontvangen.

Voor HR-professionals en leidinggevenden die zich willen inzetten voor werkgeluk, hebben we een verkennende handleiding opgesteld die als basis kan dienen.

Download de handleiding
adult balloon beautiful 1236678

Werktevredenheid vs werkgeluk

Organisaties meten vaak de medewerkerstevredenheid, maar dit wordt steeds vaker vervangen door het meten van het werkgeluk. Waarom is dit? Zit er verschil tussen tevreden medewerkers en gelukkige medewerkers? Zeker! In de whitepaper lees je het exacte verschil en leer je meer over het belang van investeren in werkgeluk. 

Download de Whitepaper

Aanvullende informatie

Wil je nog meer leren over werkgeluk? Volg op Travel College de webinar Werkgeluk creëer je zelf!, ga aan de slag met verschillende e-Learnings of lees de artikelen die we hebben geschreven over werkgeluk.

Hoe vergroot ik mijn werkgeluk - blog

Maand van het werkgeluk in de reisbranche

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.