CAO, Arbeidsvoorwaarden & Pensioen

We houden je graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen die voor jou als werkgever of HR professional van belang zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van de cao voor de reisbranche, arbeidsvoorwaarden, arbeidsrecht en pensioen. Jouw werk is ons werk!

Actuele ontwikkelingen CAO / HR / arbeidsrecht

Je wilt als HR-professional of als directie van een reisbedrijf bij blijven op alles wat te maken heeft met arbeidsvoorwaarden, HR en pensioen. Wij helpen je graag op weg met voor de reisbranche relevante informatie. Jouw werk is ons werk!

Lees verder

CAO reisbranche

In de cao voor de reisbranche zijn een aantal belangrijke arbeidsvoorwaarden die collectief voor alle medewerkers in de reisbranche gelden die onder die cao vallen. De cao komt tot stand in onderhandelingen tussen werkgevers (ANVR) en medewerkers (vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie). Wil je meer weten over dit onderwerp?
Lees verder

Functiehuis reisbranche

Je bent als werkgever in de reisbranche verplicht om je medewerkers op grond van hun werkzaamheden in te delen in een functiegroep. Een verzameling van functiegroepen, oftewel het geheel aan functies dat binnen de organisatie aanwezig is, noemen we een functiehuis. Wil je meer weten over dit onderwerp?
Kijk hier

Arbeidsovereenkomst, ontslag & arbeidsrecht

Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over de belangrijkste zaken rondom de arbeidsovereenkomst die je afsluit met jouw medewerker, het beƫindigen van deze arbeidsovereenkomst (vanwege wat voor reden dan ook) en arbeidsrechtelijke zaken waar je rekening mee dient te houden.
Meer weten

Pensioen

Voor de reisbranche bestaat er een bedrijfstakpensioenfonds, zoals genoemd in de cao voor de reisbranche. Deze regeling is vormgegeven in de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Reisbranche, of korter gezegd: Reiswerk Pensioenen.
Meer weten

OR / PVT

Heeft jouw reisbedrijf meer dan 49 medewerkers? Dan ben je als werkgever verplicht om een ondernemingsraad (OR) in te stellen.
Meer weten

Waar heb jij een vraag over?

Top vacatures

Marketing- en communicatiemedewerker parttime 20-24 uur
16 - 24 uur p/w bij Euronature in Sprang-Capelle
Account Manager Business Travel
> 40 uur p/w bij OpenSkies in Amsterdam
Reisadviseur (m/v) bij SNP Natuurreizen (32 uur)
32 - 40 uur p/w bij SNP Natuurreizen in Nijmegen