Aantrekken en behouden van talent

Reiswerk selecteert voor werkgevers informatie als het gaat om vinden, aantrekken en behouden van talent. Nu de arbeidsmarkt stevig aantrekt, barst de strijd om talentvolle en gekwalificeerde professionals los. 

Versterk je werkgeversmerk!

Hoe kun je jouw organisatie profileren als een aantrekkelijke werkgever? In de whitepaper van onderzoeksbureau Effectory staan 5 concrete tips.

Whitepaper talent aantrekken en behouden

Employer branding

Employer branding gaat over het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar ook het behouden van huidige medewerkers. Als werkgever moet je er voor zorgen dat (nieuwe) medewerkers graag bij jou willen werken. Maar hoe bereik je dat? Door als werkgever authentiek en onderscheidend te zijn. Je bouwt hiermee aan jouw werkgeversmerk, oftewel employer brand. Vertel aan de buitenwereld een eerlijk verhaal waarin je omschrijft waarom het zo bijzonder is om bij jou werkzaam te zijn.

Investeren in medewerkers
Employer branding gaat dus over hoe mensen naar jou als werkgever kijken. Door in te zetten op interessante zaken van jouw werkgeversmerk bereik je dat mensen graag voor jou willen komen werken. Belangrijk is dus om te investeren in zaken die medewerkers belangrijk vinden. Denk aan eigen verantwoordelijkheid, een goede werksfeer, een goede werk-privé balans, oprechte aandacht voor medewerkers etc. Achterhaal eerst wat jouw medewerkers belangrijk vinden, zodat je kunt bepalen welke waarden je als bedrijf extern wilt uitstralen naar nieuwe medewerkers.

Let op: employer branding is geen doel op zich, maar een middel om medewerkers aan te trekken en te behouden. Dus, hoe beter je als werkgever in staat bent om te laten zien wat je interessant maakt als werkgever, hoe beter je de beste mensen uit de markt kunt halen en hoe minder groot het verloop is van zittende medewerkers. En hoe beter je vervolgens als bedrijf kunt functioneren!

Kanalen
Via welke kanalen kun je jezelf onder meer profileren en werken aan jouw ultieme employer brand?

  • Een eigen recruitmentsite
  • Vacaturebank van Reiswerk 
  • Vacatures op vacaturesites
  • Social media

En misschien nog wel belangrijker: zorg ervoor dat jouw medewerkers optreden als ambassadeurs, altijd en overal!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.