Voel je thuis in
de reiswereld.

Wist je dat er een speciaal fonds bestaat voor de reissector? Dat zijn wij! Wat doet Stichting Reiswerk nu precies? En voor wie zijn wij er?

wieisreiswerk
3827 dino reichmuth a5rcn8626ck unsplash

Over Reiswerk

Reiswerk is het arbeidsmarktfonds voor de reissector. Ons doel is simpel maar belangrijk: zorgen dat de reisbranche genoeg toekomstbestendige professionals heeft. Of je nu al werkzaam bent in deze branche of nog naar een baan zoekt, wij staan voor je klaar met activiteiten gericht op het aantrekken van nieuw talent en het behouden van medewerkers.

We houden je op dit kennisplatform graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en arbeidsvoorwaarden in de branche.

Onze missie

Onze missie bij Reiswerk is duidelijk: wij willen bijdragen aan een aantrekkelijke en dynamische reisbranche. We geloven dat dit alleen mogelijk is met voldoende toekomstbestendige, gekwalificeerde medewerkers. We streven ernaar om de reissector vitaal te houden en te voorzien van het juiste talent. Ons doel is om de beste professionals aan te trekken, te behouden en om hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Samen zorgen we ervoor dat de reisbranche een geweldige plek is om te werken en te groeien, zowel nu als in de toekomst.

Wat doet Reiswerk precies?

Wij informeren, inspireren en ondersteunen reisorganisaties en hun medewerkers. Dit doen we aan de hand van een groot aantal projecten waaronder:

 

Instroom van nieuwe medewerkers

Een gezonde sector wordt alleen beter met voldoende nieuwe, gemotiveerde werknemers. Daarom zijn wij van Reiswerk bezig met het aantrekken van talent. We organiseren allerlei activiteiten om nieuwe medewerkers te laten zien hoe leuk het is om in de reisbranche te werken. Van toffe events voor aanstormend talent tot uitgebreide arbeidsmarktcampagnes en onze speciale website www.baanindereiswereld.nl.

 

Leren & Ontwikkelen

De wereld verandert steeds sneller en dat geldt ook voor ons werk in de dynamische reissector. Het is daarom heel belangrijk dat we wendbare werknemers hebben die niet bang zijn voor verandering en zichzelf graag blijven ontwikkelen. Bij Reiswerk vinden we het belangrijk dat alle reisorganisaties een leercultuur stimuleren en faciliteren. Daarom hebben wij het online leerplatform 'Travel College' opgericht, waar iedereen in de reisbranche gratis gebruik van kan maken. Of je nu al werkt in de reissector of student bent, wij bieden een uitgebreid cursusaanbod om jouw skills en competenties te ontwikkelen en te blijven groeien.

Daarnaast organiseren we ook regelmatig kennissessies, workshops en andere toffe events. En we houden nauw contact met zowel mbo- als hbo-toerisme-onderwijsinstellingen, om ervoor te zorgen dat de juiste mensen kiezen voor een baan in de reissector.

Lees verder >

 

Arbeidszaken & Arbeidsvoorwaarden

We focussen niet alleen op de bedrijven in de reisbranche, maar ook op hun medewerkers, directie en HR-afdelingen. Met onze projecten zorgen we ervoor dat de hele organisatie toekomstbestendig blijft. Zo houden we ons bezig met de cao en arbeidsvoorwaarden, bieden we diverse tools aan en organiseren we regelmatig events zoals de HR-Expertmeeting.

We verstrekken ook informatie over de bedrijfstak overeengekomen arbeidsvoorwaarden. Op onze website is veel informatie te vinden over de cao reisbranche en bieden wij een helpdeskfunctie voor werkgevers en werknemers in de reissector.  

Lees verder >

 

Arbeidsmarktonderzoek

Elk jaar voeren wij onderzoek uit om inzicht te krijgen in de werkgelegenheid in de reissector, zowel op de korte als op de lange termijn. We willen weten wie er werkzaam zijn in deze branche en welke ontwikkelingen er plaatsvinden. Dit onderzoek is van onschatbare waarde voor werkzoekenden die hun kansen op de arbeidsmarkt willen inschatten en voor reisbedrijven die willen weten hoe ze zich als werkgever kunnen profileren.

De resultaten van ons arbeidsmarktonderzoek zijn te vinden op deze website en bieden belangrijke input voor onze projecten en doelstellingen. Door te weten wat er speelt in de reisbranche, kunnen we gerichte maatregelen nemen om de arbeidsmarkt te stimuleren en te ondersteunen. 

Lees verder > 

Het team & het bestuur

Het projectteam van Reiswerk bestaat uit vier zeer gepassioneerde professionals. Het bestuur van Reiswerk bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Maak meteen kennis!

Lees verder

Fonds Cao Reiswerk

De taken en de financiering van Reiswerk zijn geregeld in de cao voor de reisbranche inzake sociaal fonds Reiswerk, met een looptijd van 1 november 2020 tot 1 november 2025.

Lees verder

Meer over ons
en onze
werkzaamheden

Leren & ontwikkelen

Cursussen, eLearnings en Travel College.

Lees verder

CAO & Arbeidszaken

Ontwikkelingen en relevante informatie.

Lees verder

Arbeidsmarkt onderzoek

Arbeidsmarktonderzoek in de reisbranche.

Lees verder

Events

Reiswerk- en externe events.

Lees verder
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.