Voel je thuis in
de reiswereld.

Wist je dat er een speciaal fonds bestaat voor de reissector? Dat zijn wij! Wat doet Stichting Reiswerk nu precies? En voor wie zijn wij er?

wieisreiswerk.jpg
3827_dino-reichmuth-a5rcn8626ck-unsplash.jpg

Over Reiswerk

Reiswerk is het arbeidsmarktfonds voor de reissector. Ons doel is simpel maar belangrijk: zorgen dat de reisbranche genoeg toekomstbestendige professionals heeft. Of je nu al werkzaam bent in deze branche of nog naar een baan zoekt, wij staan voor je klaar met activiteiten gericht op het aantrekken van nieuw talent en het behouden van medewerkers.

We houden je op dit kennisplatform graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en arbeidsvoorwaarden in de branche.

Onze missie

Onze missie bij Reiswerk is duidelijk: wij willen bijdragen aan een aantrekkelijke en dynamische reisbranche. We geloven dat dit alleen mogelijk is met voldoende toekomstbestendige, gekwalificeerde medewerkers. We streven ernaar om de reissector vitaal te houden en te voorzien van het juiste talent. Ons doel is om de beste professionals aan te trekken, te behouden en om hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Samen zorgen we ervoor dat de reisbranche een geweldige plek is om te werken en te groeien, zowel nu als in de toekomst.

Wat doet Reiswerk precies?

Om onze missie na te streven werken wij hard aan een groot aantal projecten waaronder:

  • Instroom van nieuwe medewerkers: Een gezonde sector wordt alleen beter met voldoende nieuwe, gemotiveerde werknemers. Daarom zijn wij van Reiswerk bezig met het aantrekken van talent. We organiseren allerlei activiteiten om nieuwe medewerkers te laten zien hoe leuk het is om in de reisbranche te werken. Van toffe events voor aanstormend talent tot uitgebreide arbeidsmarktcampagnes en onze speciale website baanindereiswereld.nl
  • Behoud van medewerkers: Het behouden van de huidige medewerkers is minstens even belangrijk als het aantrekken van nieuw talent. Om hierin te ondersteunen organiseren we activiteiten met specifieke thema’s die hierop gericht zijn. Ook spelen een goede onboarding en een inclusieve werkomgeving hierbij een belangrijke rol.
  • Leren & Ontwikkelen: De wereld verandert steeds sneller en dat geldt ook voor ons werk in de dynamische reissector. Het is daarom heel belangrijk dat we wendbare medewerkers hebben die niet bang zijn voor verandering en zichzelf graag blijven ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat alle reisorganisaties een leercultuur stimuleren en faciliteren. Daarom hebben wij het online leerplatform 'Travel College' opgericht, waar iedereen in de reisbranche gratis gebruik van kan maken. Daarnaast organiseren we fysieke workshops om de vaardigheden van medewerkers verder te ontwikkelen.
  • Arbeidszaken & Arbeidsvoorwaarden: We focussen niet alleen op de bedrijven in de reisbranche, maar ook op hun medewerkers, directie en HR-afdelingen. Met onze projecten zorgen we ervoor dat de hele organisatie toekomstbestendig blijft. Zo informeren we over de cao en arbeidsvoorwaarden, bieden we diverse tools aan en organiseren we regelmatig events zoals de HR-meeting over actuele onderwerpen.
  • Arbeidsmarktonderzoek: Elk jaar voeren wij onderzoek uit om inzicht te krijgen in de werkgelegenheid in de reissector, zowel op de korte als op de lange termijn. We willen weten wie er werkzaam zijn in deze branche en welke ontwikkelingen er plaatsvinden. Dit onderzoek is van onschatbare waarde voor werkzoekenden die hun kansen op de arbeidsmarkt willen inschatten en voor reisbedrijven die willen weten hoe ze zich als werkgever kunnen profileren.

 

Daarnaast organiseren we ook regelmatig kennissessies, workshops en andere toffe events zoals de Travel Challenge. En we houden nauw contact met zowel mbo- als hbo-toerisme-onderwijsinstellingen, om ervoor te zorgen dat het gat tussen onderwijs en werkveld kleiner en kleiner wordt.

Het team & het bestuur

Het projectteam van Reiswerk bestaat uit vier zeer gepassioneerde professionals. Het bestuur van Reiswerk bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Maak meteen kennis!

Lees verder

Fonds Cao Reiswerk

De taken en de financiering van Reiswerk zijn geregeld in de cao voor de reisbranche inzake sociaal fonds Reiswerk, met een looptijd van 1 november 2020 tot 1 november 2025.

Lees verder

Meer over ons
en onze
werkzaamheden

Leren & ontwikkelen

Cursussen, eLearnings en Travel College.

Lees verder

CAO & Arbeidszaken

Ontwikkelingen en relevante informatie.

Lees verder

Arbeidsmarkt onderzoek

Arbeidsmarktonderzoek in de reisbranche.

Lees verder

Events

Reiswerk- en externe events.

Lees verder
cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.