Stage & Praktijkbegeleiding

Een stageplaats aanbieden betekent dat je jong en toekomstig talent aan jouw bedrijf kunt binden.

Draag bij aan de ontwikkeling van de reisbranche!

Een stageplaats aanbieden betekent dat je jong en toekomstig talent aan jouw bedrijf kunt binden. Je haalt een jonge generatie in huis met kennis over nieuwe ontwikkelingen en technologieën. Nieuwe medewerkers die tijdens hun studie stage hebben gelopen, hebben al werkervaring opgedaan en weten beter welke functies het beste bij hun capaciteiten en kwaliteiten passen.

Ben jij een student en zoek je een stage? Een stage geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met het werken in de reiswereld. Je kunt ontdekken welke functies en werkzaamheden goed bij je passen. En als je een goede match hebt met je stagebedrijf, kun je er met een beetje geluk misschien zelfs wel een baan aan overhouden!

Een erkend leerbedrijf

Een erkend leerbedrijf is een bedrijf dat leerlingen op mbo-niveau mag opleiden. Als jouw reisbedrijf een erkend leerbedrijf is, kun je dus mbo-studenten bij jou stage laten lopen. Daarmee haal je jong talent in jouw reisbedrijf met kennis over nieuwe ontwikkelingen en technologieën. Bovendien toont je bedrijf betrokkenheid bij de branche, help je actief mee om voldoende goede vakmensen voor de reisbranche klaar te stomen en laat je zien dat jouw bedrijf deskundigheid in huis heeft.

Ben je nog geen erkend leerbedrijf, maar zou je dat wel graag willen worden? Dan moet je eerst een erkenning aanvragen. We verwijzen je hiervoor graag naar het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven)

Ben jij een student en volg je een toeristische mbo opleiding? Dan is het dus belangrijk dat je stage loopt bij een erkend leerbedrijf!

Waarmee kunnen we jou verder helpen?

Template stageovereenkomst

De ANVR heeft voor stages binnen de branche een model stageovereenkomst ontwikkeld. De ANVR modelovereenkomst gaat ervan uit dat de reisonderneming als stageverlener alleen reis(on)kosten of een kilometervergoeding geeft aan de stagiair. Kijk hier voor het model stageovereenkomst.

Gratis stages plaatsen

Reiswerk heeft de grootste en meeste actuele vacaturebank van de reiswereld. Deze vacaturebank is ook geschikt voor het plaatsen van stageplaatsen voor aanstormend talent. Staan jouw stages hier al tussen?

Ik zoek een stage

Opzoek naar een stageplek? Ook dan verwijzen we je naar de vacaturebank!

 

Reiswerk vacaturebank
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.