Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Stage & Praktijkbegeleiding

Een stage biedt studenten de kans om kennis te maken met het werken in de reiswereld. Het is een uitstekende gelegenheid om te ontdekken welke functies en werkzaamheden goed bij de student passen. Een stageplaats biedt, jong talent met kennis van nieuwste ontwikkelingen en technologieën, de mogelijkheid om waardevolle werkervaring op te doen. Bovendien leidt een succesvolle stage vaak tot een vaste baan! 

Een stage biedt studenten de kans om kennis te maken met het werken in de reiswereld. Het is een uitstekende gelegenheid om te ontdekken welke functies en werkzaamheden goed bij de student passen. Een stageplaats biedt, jong talent met kennis van nieuwste ontwikkelingen en technologieën, de mogelijkheid om waardevolle werkervaring op te doen. Bovendien leidt een succesvolle stage vaak tot een baanaanbieding! 

Een erkend leerbedrijf

Mbo-studenten mogen vaak alleen bij een erkend leerbedrijf stagelopen. Alleen een erkend leerbedrijf mag dan ook leerlingen van het mbo officieel opleiden. Bedrijven kunnen een erkenning aanvragen via de 4 stappen van het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

 

Praktijkopleider

Als je een stagiair van het MBO begeleid, ben je een praktijkopleider. Als praktijkopleider organiseer je het leerproces van de student op de werkvloer en leid je de student op in de praktijk. Maar hoe ontwikkel je jezelf als praktijkopleider? SBB biedt op hun website tips en een breed scala aan trainingen en hulpmiddelen. Je kiest de manier van leren en ondersteuning van de stagiair die bij jou past.

Klik hier voor alle mogelijkheden:

https://www.s-bb.nl/bedrijven/praktijkopleider/ik-als-praktijkopleider/

Waarmee kunnen we jou verder helpen?

Template stageovereenkomst

De ANVR heeft voor stages binnen de branche een model stageovereenkomst ontwikkeld. De ANVR modelovereenkomst gaat ervan uit dat de reisonderneming als stageverlener alleen reis(on)kosten of een kilometervergoeding geeft aan de stagiair.

Klik hier voor het model stageovereenkomst.

 

Stagepact mbo

Onlangs hebben de minister OCW en betrokken partijen uit de mbo sector het Stagepact 2023 - 2027 ondertekend. Het Stagepact bevat afspraken tussen alle partners in en rondom het mbo om ervoor te zorgen dat alle studenten een stage of leerbaan krijgen met de juiste begeleiding en goede randvoorwaarden. Er staan vier thema’s centraal, elk met verschillende doelen.

Klik hier om het stagepact te downloaden.

 

Ik zoek een stage/stagiaire

Reiswerk heeft de grootste en meeste actuele vacaturebank van de reiswereld. Studenten kunnen hier hun stageplaats vinden en bedrijven kunnen hier hun stageplaats aanbieden.

Klik hier om naar de vacaturebank te gaan.

 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.