opleidingen(1).jpg

Opleidingen

Welke opleiding past bij jou?

Als je een carrière in de reisbranche wilt, heb je verschillende opleidingsmogelijkheden. Lees hier meer over de diverse mbo-, hbo- en master-opleidingen gericht op toerisme.

De reisbranche is een dynamische wereld vol mogelijkheden en boeiende carrières. Er is een groeiende vraag naar getalenteerde professionals met expertise in online marketing, (marketing)communicatie, commerciële economie en IT. Als jij droomt van een carrière in de reisbranche, dan zijn deze vakgebieden naast de traditionele toeristische opleidingen goede keuzes voor een vervolgopleiding. 

Mbo

Binnen het mbo werkt de reisbranche hecht samen met de opleidingen Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality op niveau 3 en Leidinggevende Travel & Hospitality op niveau 4. Deze opleidingen hebben een duur van 2 tot 3 jaar en bereiden je voor op het worden van een echte reisspecialist!

Alles wat je tijdens deze opleidingen leert, heeft als doel om je optimaal klaar te stomen voor een veelbelovende carrière in de reisbranche. Dit bereik je niet alleen door het volgen van individuele vakken, maar ook door te werken aan projecten, praktijkopdrachten en door stage te lopen. Na het afronden van je opleiding ben je klaar om aan de slag te gaan in diverse functies, zowel in Nederland als in het buitenland! Bovendien kun je na het mbo er voor kiezen om een hbo-opleiding in toerisme te volgen. Ben jij sociaal, nieuwsgierig en heb je een commerciële instelling? Dan is deze opleiding de juiste keuze voor jou! Wil je meer informatie over deze opleidingen? Bekijk alle details en mogelijkheden op 'Kies mbo' 

Hbo

Een hbo-opleiding in toerisme, ook wel bekend als hbo Tourism Management, is de ideale springplank naar een mooie carrière in de reisbranche. Deze studie is doorgaans verspreid over vier jaar en biedt een dynamische mix van theoretisch en praktisch onderwijs.

Na het succesvol afronden van een hbo-opleiding in toerisme ligt de reisbranche aan je voeten! Er bestaan diverse mogelijkheden om zo'n opleiding te volgen, bij verschillende onderwijsinstellingen die jouw talent graag verwelkomen. Sommige hogescholen bieden zelfs internationale trajecten aan. Ontdek alle beschikbare opleidingen eenvoudig via studiekeuze123.nl.

Kort Beroepsonderwijs (KBO)

Volg je liever geen meerjarige opleiding en wil je het toerisme vak snel leren? Dan kun je ook kiezen voor het kort beroepsonderwijs (KBO). Kort beroepsonderwijs in de reisbranche biedt een versneld leertraject, waarbij je specifieke vaardigheden leert die nodig zijn voor functies in de reiswereld, zoals werken in een reisbureau of als reisleider. Deze opleidingen zijn doorgaans korter van duur en richten zich volledig op de essentiële kennis en vaardigheden die je nodig hebt om te werken in de reisbranche.

Er zijn meerdere particuliere opleidingen die opleidingen aanbieden voor de reisbranche. Wil je verzekerd zijn van een kwalitatief goede opleiding? Kijk dan op deze website of de opleiding van jouw keuze KBO- gecertificeerd is: https://www.crkbo.nl/Register/Instellingen

Omscholen

Ben je al langer werkzaam in een ander vakgebied maar word je enthousiast van de reisbranche? Denk dan eens een baan ...

Lees verder
cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.