AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Functiehuis

Op grond van de werkzaamheden worden medewerkers in de reisbranche ingedeeld in een functiegroep. De verzameling van deze functiegroepen noemen we een functiehuis. Het functiehuis voor de reisbranche is vastgelegd in de cao reisbranche en is terug te vinden in het Handboek Functiewaardering.

Het functiehuis voor de reisbranche is vastgelegd in de cao reisbranche. In het Handboek functiewaardering cao reisbranche zijn alle functies binnen de reisbranche beschreven. Het is een handig hulpmiddel om de functies die binnen jouw reisbedrijf voorkomen in te delen in de functiegroepen zoals die in de cao zijn opgenomen. In dit handboek is alle informatie te vinden die nodig is om functies in te delen.

Aan de slag met het functiehuis

Om te starten met het indelen van functies doorloop je vijf fases; het informeren van de OR, het vastleggen van actuele functie-informatie, het indelen van functies, het informeren van medewerkers en tenslotte het doorlopen van de bezwaar- en beroepsprocedure. Het stappenplan van deze vijf fases zijn uitgebreid beschreven in het handboek functiewaardering. De lonen die behoren bij een functiegroep zijn opgenomen in bijlage 3 van de cao reisbranche.

Voor aanvullende informatie kan je ook de Whitepaper Reiswerk functiewaardering cao reisbranche lezen die is samengesteld door Reiswerk.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.