Reiswerk Studenten Challenge 2018

De zevende editie van dé business course van de travel industrie vond  dit jaar plaats van 25 mei tot en met 29 mei op Ibiza. De vijfdaagse business course bood dit jaar 17 bedrijven de kans om in contact te komen met 64 Studenten van 22 verschillende opleidingsrichtingen. 

De Talenten Tourism Management, Business Information, Technische bedrijfskunde, ICT, Communicatie, Marketing en E-commerce gingen op Ibiza in multidisciplinaire teams aan de slag een innovatief concept te bedenken voor de travel industrie.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over dit jaarlijkse event? Neem dan contact op met Rian Verkooijen via rian@reiswerk.nl.

RSC Speeddate op 19 juni 2018

Yes! Je hebt deelgenomen aan de Reiswerk Studenten Challenge en je staat te popelen om bij een gaaf reisbedrijf aan de slag te gaan. Op een toffe Europese locatie heb je kunnen spreken met professionals van diverse bedrijven en nu is het tijd om met beide voeten de reiswereld binnen te springen en te starten met jouw droombaan of -stage!

Daarom hebben we speciaal voor jou en en je mede-challengers een event georganiseerd om met interessante reisbedrijven in contact te komen voor banen, stages of traineeships: de RSC Speeddate!

Het programma, de deelnemende bedrijven en het aanmeldformulier vind je hier: RSC Speedate

RSC18 Inspirationlab

Kijk op RSC18 Inspirationlab pagina voor de presentaties van de sprekers. Op deze pagina konden de deelnemers tijdens de challenge ook interessante achtergrondinformatie vinden voor hun innovaties.

Reiswerk Studenten Challenge levert vijf unieke concepten op voor innovatie in reisbranche!

Reiswerk organiseert jaarlijks de Reiswerk Studenten Challenge voor de beste hbo- en wo-studenten van Nederland. De hoofdopdracht tijdens de Challenge is de ontwikkeling van een uniek en innovatief concept voor de reisbranche. En dat is gelukt! Schiphol, Transavia, D-rt Groep, Vacanceselect en ANWB Reizen adopteerden in totaal vijf concepten en spraken de intentie uit om samen met de bedenkers de haalbaarheid te onderzoeken binnen het bedrijf. 

D-rt Groep gaat de haalbaarheid bekijken van het idee ‘Blockbaan’: een blockchain oplossing ten behoeve van de flexibilisering van de arbeidsmarkt, wat young professionals de kans biedt om met verschillende opdrachten bij meerdere opdrachtgevers aan de slag te gaan. Daarnaast adopteerden zij het ‘Trippie’ concept: een app die de reiziger op locatie helpt om de ideale trip samen te stellen. 

Vacanceselect is enthousiast over een concept omtrent imagobuilding voor glamping en nodigt de bedenkers hiervan uit om verder te praten over de mogelijkheden. 

ANWB Reizen gaat in gesprek met het team dat het concept ‘Mood Travel’ presenteerde. Dit concept biedt de consument een op maat reisaanbod op basis van zijn of haar zelf samengestelde moodboard. 

Reiswerk Talent 2018: Ilse van Ipenburg

Ilse van Ipenburg is op Ibiza uitgeroepen tot het Reiswerk Talent 2018! Zij doet een master in Sustainability Science & Policy aan de Maastricht University. Haar verbindingskracht, conceptueel denkvermogen, sterke communicatieve skills en algehele presentatie tijdens de challenge werd geprezen door de jury.

Ilse, van harte gefeliciteerd! Jij mag je gaan verheugen op deelname aan het ANVR-congres in Portugal en een jaar lang Reiswerk ambassadeurschap.

Impressie Dag 3

De strijd tussen de 8 studententeams is in volle gang! De studenten strijden om de felbegeerde Reiswerk Talent Award 2018. Tijdens dé business course van de reisbranche, waarbij Reiswerk onderwijsvertegenwoordigers, bedrijfsleven en studenten samen brengt, worden de studenten uitgedaagd zichzelf te presenteren aan de reisbranche; hun toekomstige werkveld!

Wil je weten wat we precies hebben gedaan? Krijg middels dit verslag een indruk van de derde dag.

Top Talent Dag 2

Mogen wij jullie voorstellen aan het Top Talent van dag 2: Ginny Kool. Zij studeert Internationaal Toeristisch Management aan de Hogeschool TIO

Ginny viel op vanwege het feit haar constante bruisende energie! Het is een spontane & enthousiaste persoonlijkheid en dat gecombineerd met haar gedrevenheid en netwerkskills maken haar een echt top talent!

Bekijk hieronder het interview met Ginny, waarin ze vertelt wat ze hoopt uit deze business course te halen en haar toekomstplannen met ons deelt.

Impressie Dag 1

Ibiza is dit jaar hét decor voor de Reiswerk Studenten Challenge; dé springplank voor jong talent om de reisbranche in te stromen! En gisteren, vrijdag 25 mei, zijn we dan echt gestart. Innovatie en customer excellence domineren dit jaar het programma. De oproep aan de deelnemende talenten: DISCOVER YOUR TALENTS!

Wil je weten wat we precies hebben gedaan? Krijg middels dit verslag een indruk van de eerste dag.

Innovatie en Customer Excellence domineren programma RSC18

17 bedrijven laten zich tijdens de challenge vertegenwoordigen door E-commerce managers, Innovation leads, Marketingspecialisten en HR-experts.  In het onderstaande filmpje vind je een korte compilatie van de sprekers die de 65 young talents gaan inspireren tot een innovatief concept voor de reisbranche.

In 8 multidisciplinaire teams worden 8 innovatieve concepten ontwikkeld voor de reisbranche. Begeleid met keynotes over customer excellence, innovaties en de daarbij behorende 21th century technologieën en werkvormen.

Op 17 mei vindt bij Sunweb de aftrap plaats van dit event. Op 19 juni sluiten we bij ANWB Reizen af met een grootse speeddate tussen de studenten van de afgelopen challenge-edities en de deelnemende bedrijven RSC18.

Download het programma hier.

Sprekers RSC18: Joost Tania - Thika Travel

Joost Tania, oprichter & eigenaar van Thika Travel is de eerste spreker die we aan je voorstellen.Thika Travel regelt persoonlijke, exclusieve reizen op maat naar de mooiste plekken ter wereld. Zij begrijpen als geen ander dat echt waardevolle ervaringen beginnen met dromen. En zij vertalen die dromen & wensen in een onvergetelijke reis.

Het is dan van groot belang om de tijd te nemen en te luisteren naar de wensen van de klant, vragen te stellen, en zich in te leven in de klant. Joost gaat ons daarom op Ibiza meer vertellen over Customer Focus.

Sprekers RSC18: Esther Jacobs - Influencer / Digital Nomad

Esther Jacobs wordt ook wel de ‘No Excuses Lady’ genoemd en
verwerkte al haar werk- & prive ervaringen in meer dan 1000 keynote presentaties en 22 boeken. Haar persoonlijkheid en verhalen inspireren ondernemers en beleidsmakers over de hele wereld om uitdagingen om te zetten in kansen.

Esther behoort tot de top 10% van de social media-influencers wereldwijd, ook is haar aantal volgers (20.000) op wereld-schaal niet echt indrukwekkend. Dit komt omdat zij social media op een andere manier gebruikt dan de meeste mensen. Zij zal de deelnemers gaan uitdagen om hun perspectief op sociale media volledig te veranderen en om een mind-shift te maken in ‘It’s not about you’ (Social media mindshift).

Bekijk hieronder haar introductie en doe haar 7-daagse gratis e-course om alvast meer over te weten te komen over de do's & don'ts van social media.

Sprekers RSC18: Marjon Bloemkolk - ATPI

Marjon Bloemkolk is Head of Corporate Communications & Marketing bij ATPI. Haar achtergrond ligt in merkmanagement, positionering en marketing en ze heeft samen gewerkt met geweldige merken zoals Starbucks, Coca-Cola, Unilever en meer. Zij focussed zich daarbij op het bouwen van bruggen tussen mensen, merken, bedrijven en hun omgeving. Want merken met een duidelijk doel maken immers het verschil voor consumenten, medewerkers en de samenleving. 

Binnen ATPI Benelux is zij een vliegende keep en bruggenbouwer die, vanuit haar hoofdfunctie marketing communicatie, op veel terreinen binnen de organisatie het klantgericht denken en doen promoot. 
Marjon zal de deelnemers daarom meer vertellen over "People Engagement & Marketing in Travel".

Speeddate Powertalk door Elske Doets

De speeddate op 19 juni 2018 bij de ANWB in Hoofddorp wordt ingeleid door Zakenvrouw van 2017 Elske Doets die de studenten een powertalk richting geluk in de toekomst zal geven. 

Volg je innerlijke kompas, is Elske Doets’ boodschap in het kort. Stel jezelf vragen, wees eerlijk en vertrouw op je zintuigen. Zij doet het al haar leven lang en heeft eigenlijk nog nooit iets hoeven doen waar ze geen zin in had. Maar hoe doe je dat, je gevoel volgen? ‘Kijk goed om je heen. Speel geen rol, maar probeer echt vanuit jezelf je werk te doen. Durf jezelf kwetsbaar op te stellen en toe te geven dat je soms iets niet weet. En durf vragen te stellen, vooral aan jezelf.’

Lees hier een inspirerende interview met Elske Doets over leiderschap en het volgen van je innerlijke kompas in MT.nl.

Innovatie volgens millennials: 8 pitches voor volgende fase door reisorganisaties

De challenge eindigde net als vorig jaar met een Dragons Den, waarbij een select aantal organisaties zoals Schiphol, Vacanceselect, Transavia, ANWB Reizen en D-rt Groep first hand mag kiezen of zij alleen of gezamenlijk een -tijdens RSC18 bedacht- idee willen adopteren en naar een volgend niveau willen brengen. In een volgende fase wordt dan de haalbaarheid onderzocht. Ook SGR zat in de jury van de Dragons Den. 

Tijdens de Dragons Den, pitchten de acht teams hun innovatieconcept aan de jury (SGR, D-rt, Schiphol, Vacanceselect, ANWB Reizen, Transavia). Uit alle acht pitches zijn uit de door millennials onderzochte trends en ontwikkelingen en challenges, acht oplossingen gekomen. Een kleine greep uit de pitches vind je in dit artikel.

Winning team: The Dutch Dream

Schiphol, en in een later stadium ook Transavia, ziet mogelijkheden voor uitwerking van een concept om de Schipholbeleving nog meer Nederlandse identiteit te geven.  Het concept werd uitgedacht door team ‘The Dutch Dream’, die er uiteindelijk vandoor ging met de Team Award. Ginny Kool (Hogeschool Tio), Marieke van Keeken (Wageningen Universiteit), Iris Sijm (NHTV), Kimberly de Ruiter (Saxion), Mariska Zuurbier (InHolland), Rutger Geerling (Saxion), Fleur Smale (NHL Stenden) en Susanne de Haas (Erasmus Universiteit) ontvangen dankzij hun teamwinst free tickets voor het Reiswerk Learning Event, Emerce e-Travel en de ANVR/Schiphol Travel BBQ. 

Impressie Dag 4

We kijken terug op een zeer succesvolle Reiswerk Studenten Challenge 2018! De afgelopen 5 dagen hebben 64 excellente studenten, vanuit 20 verschillende opleidingsrichtingen, zich kunnen presenteren aan de travel industrie. Ze werden samen met de 17 deelnemende (reis)bedrijven getrakteerd op inspirerende sprekers en interessante informatie wat leidde tot mooie innovatieve ideeën! De goede samenwerking en synergie tussen bedrijfsleven en onderwijs gecombineerd met ambitieuze en gedreven future talents waren de perfecte ingrediënten voor zeer geslaagde zevende editie van de Reiswerk Studenten Challenge: Dé business course van de reisbranche!

Wil je weten wat we precies hebben gedaan? Krijg middels dit verslag een indruk van de derde dag.

Top Talent Dag 3

Mogen wij jullie voorstellen aan het Top Talent van dag 3: Sheruela Scoop. Zij studeert Tourism Management aan de Hogeschool InHolland

Sheruela viel op door haar goede presentatie skills en duidelijke woordvoering. Deze combineert ze met een gezonde dosis bescheidenheid en empatische vermogen. Ze staat daardoor stevig in haar schoenen en komt zeer professioneel over. Mooie kwaliteiten voor een top talent in de travel industrie!

Bekijk hieronder het interview met Sheruela, waarin ze vertelt wat ze hoopt uit deze business course te halen en haar toekomstplannen met ons deelt.

Impressie Dag 2

64 top studenten halen dit weekend alles uit zichzelf om via een stage, traineeship of 1e baan de travel inustrie in te stromen, tijdens de Reiswerk Studenten Challenge 2018! Ze werden op dag 2 geïnspireerd door sprekers Marco van Erp Taalman (Airtrade), Marjon Bloemkolk (ATPI), Wesley Put (NHTV), Esther Jacobs en Tanja Dik (Schiphol).

Wil je weten wat we precies hebben gedaan? Krijg middels dit verslag een indruk van de tweede dag.

Top Talent Dag 1

Mogen wij jullie voorstellen aan het Top Talent van dag 1: Ilse van Ipenburg. Zij doet een master in Sustainability Science & Policy aan de Maastricht University.

Ilse viel op vanwege het feit dat ze goed presenteert en ze inhoudelijk sterk is. Ze onderbouwt zaken goed en stelt scherpe vragen. Daarnaast durft ze contact te maken en komt ze zeer overtuigend en professioneel over. Tenslotte is ze een echte teamplayer. Al met al mooie eigenschappen voor een top talent! 

Bekijk hieronder het interview met Ilse, waarin ze vertelt wat ze hoopt uit deze business course te halen en haar toekomstplannen met ons deelt.

RSC18 Kick-off: We zijn los!

Op 17 mei organiseerde Reiswerk de kick-off van de Reiswerk Studenten Challenge 2018; Dé business course van de reisbranche!

Deze is succesvol begonnen met 65 young professionals en 17 deelnemende bedrijven. Tijdens de kick-off ontmoetten de geselecteerde studenten de deelnemende bedrijven en hun sprekers. Ze kregen de mogelijkheid om hun team te ontmoeten en werden geïnformeerd over wat hun volgende week op Ibiza staat te wachten. Reiswerk connect toekomstig talent met de branche!

We stellen de talenten graag even voor!

Op 25 mei 2018 vertrekken we met 64 talenten richting Ibiza voor dé business course van de reiswereld, de Reiswerk Studenten Challenge. We stellen de talenten graag aan je voor aan de hand van hun video pitches.

Kick-off door René Herrewijnen

De challenge start op 17 mei bij Sunweb in Rotterdam waar participerende bedrijven alle young talents van de afgelopen edities Reiswerk Studenten Challenge op zoek naar een baan kunnen ontmoeten. 

René Herrewijnen, Business Innovation Consultant bij ANWB, is de keynote speaker van deze dag. De ANWB steekt veel tijd en energie in innovatie en werkt daarbij aan de hand van een eigentijdse innovatiemethode. De ANWB werkt bijvoorbeeld al jaren samen met startups op het gebied van innovaties.

Lees hier een interessant interview met René over 7 succesfactoren voor samenwerken met startups in Emerce en bekijk hieronder zijn inrtoductie.

Sprekers RSC18: Frank Oostdam - ANVR

Tijdens de Reiswerk Studenten Challenge hebben we veel interessante en inspirerende sprekers, die de talenten een kijkje in de keuken geven van de travel industrie, maar vooral ook inzicht geven in alle belangrijke trends en ontwikkelingen op gebied van marketing, data en ICT die de travel industrie raken.

En wie kan er beter wat vertellen over de meest recente trends en ontwikkelingen in de travel industrie dan Frank Oostdam, de directeur en voorzitter van de ANVR, de brancheorganisatie voor de Nederlandse travel industrie. Hij stelt zich in dit filmpje voor en vertelt kort wat de deelnemers in mei kunnen verwachten.

Sprekers RSC18: Wesley Put - NHTV

Wesley Put - van den Beemt is werkzaam als de Teammanager Bachelor Track Tourist Experience aan de NHTV Breda University of Applied Sciences. Zij heeft de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd op het gebied van online marketing en onderzoek. Met een focus op het gebied van E-toerisme, optimalisatie van informatieconversie en bruikbaarheid van websites. Wesley zal de deelnemers meer vertellen over "Destination Image en 360 VR".

Waar heb jij een vraag over?

0
Je hebt aangegeven geen toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Sommige functies werken mogelijk niet zonder cookies. Mocht je jouw keuze willen wijzigen, dan kan dit altijd middels deze cookie-consent pop-up. Meer weten over de cookies die we gebruiken? Ga naar onze cookie-informatiepagina. Bekijk hier het privacybeleid van Reiswerk voor meer informatie over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.