Arbocatalogus

De arbocatalogus is een praktisch hulpmiddel bij het opzetten van een veilige en gezonde werkomgeving. In de arbocatalogus voor de reisbranche vind je veel tips.

Officieel ben je niet verplicht om volgens de arbocatalogus te werken maar veel bepalingen die in de arbocatalogus voor de reisbranche staan, zijn in de Arbowet opgenomen.

Een gezonde werkplek

Een gezonde werkplek is belangrijk om goed te kunnen blijven werken. Wanneer er veel achter een computer of balie wordt gewerkt, is het van belang dat de werkplek goed is ingericht. Dat geldt zeker ook nu er veel wordt thuisgewerkt. 

Werken met een beeldscherm

Bijna iedereen in de reisbranche werkt dagelijks met een computer. Vaak een groot deel van de dag én veelal onder tijdsdruk. Hoe houd je beelschermwerk nu gezond? Het is goed om af en toe van je werkplek af te gaan en een kop koffie te halen of een stukje te wandelen. Meer tips vind je in de arbocatalogus.

Arbocatalogus voor de reisbranche

In de arbocatalogus staan vele mogelijke oplossingen om de risico's te beheersen. Het is dus aan te raden om eerst de RI&E op te stellen en vervolgens aan de hand van de arbocatalogus een stappenplan voor jouw organisatie te maken om de risico’s te voorkomen en te beheersen. Veel succes!

Download de arbocatalogus
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.