12 dingen die je niet moet zeggen op de bedrijfsborrel

06 dec 2019

Vorige week vertelden we je al wat je beter nooit tegen je baas moet zeggen. Dit keer gaat het om je collega’s. De eindejaarsborrel zit er weer aan te komen, de sfeer is lekker losjes en voor je het weet zeg je dingen tegen ze waar je de volgende dag enorm veel spijt van hebt. Voorkomen is beter dan genezen, dus we helpen je een beetje op weg. Dit moet je dus net zeggen:

1. “Niet doorvertellen hoor, maar ik ben op zoek naar een andere baan.”

Ook al ben je nog zo enthousiast over een nieuwe uitdaging, houd dit voor je totdat je daadwerkelijk iets hebt. En vertel het dan eerst aan je baas.

2. “Hey, wat verdien jij eigenlijk?”

Logisch dat je daar nieuwsgierig naar bent, want zou je collega - die precies hetzelfde werk doet als jij - mr verdienen? Toch is het beter om hier niet naar te vragen. Het is onbeleefd en je collega kan zich hier ongemakkelijk bij voelen.

3. “Wist je al dat je een onwijs goed lijf hebt?”

Er zit wat alcohol in en indelijk durf je het te zeggen. Maar waarom? Je collega zal zich misschien gevleid voelen, maar de kans is groot dat dit een ongemakkelijk moment wordt waarbij het nieuws zich snel zal verspreiden.

4. “Ooh ik ben z dronken.”

Fijn voor je. Beter om dit niet te worden, en al helemaal niet te zeggen. 

5. “Heb je het al gehoord over Chantal van de marketingafdeling, dat het helemaal niet goed gaat met haar relatie?”

Dit is dus roddelen. Niet leuk voor Chantal, en op den duur ook niet voor jou. Want als je dit vaak doet, krijg je vanzelf een naam. ‘De Roddelkoningin’ bijvoorbeeld. 

6. “Weet je, ik ben verliefd op Sam.”

Ja, je bent er z mee bezig dat je dit het liefst van de daken wilt schreeuwen. Maar daar heb je morgenochtend spijt van. Want voor je het weet gaat het als een lopend vuurtje langs de verschillende afdelingen, dat uiteindelijk bij Sam zelf uitkomt. Wil je niet, toch? 

7. “Ok, wie van onze collega’s zou jij doen?”

Stop! Gewoon niet vragen. Nooit.

8. “Zullen we een wedstrijdje shotjes drinken doen?”

Totdat jullie zo dronken zijn dat jullie kotsend boven de wc hangen, onder toezicht van je collega’s. Waar je vervolgens nog maanden aan herinnerd zal worden. Klinkt als een slecht plan. 

9. “Zeg, heb jij weleens gezoend met een collega?”

Wat een ongemakkelijke vraag! Dit zal je collega echt niet op prijs stellen. 

10. “Ik heb echt z’n hekel aan onze manager!”

Houd dit voor je! Het laatste wat je wil, is dat je manager dit van je collega hoort.  

11. “Als ik echt geen zin heb om te werken, dan meld ik me gewoon ziek.”

Sorry? Los van het feit dat dit echt niet kan en het toont van weinig betrokkenheid, is het echt het meest onhandige wat je kunt zeggen tegen je collega. De volgende keer dat je je ziek meldt, zal er gezegd worden: “Hij/ze zal wel weer geen zin hebben.” 

12. “Ik drink elke avond gerust een hele fles wijn leeg, om een beetje te ontspannen na de werkdag. En in het weekend blow ik er flink op los.”

Je collega’s kunnen zo een heel ander beeld van je krijgen. Geen positieve in ieder geval.
 
Ook al ligt het op je puntje van je tong, probeer de bovenstaande zinnen zo snel mogelijk door te slikken. Daar zul je de volgende ochtend alleen maar blij om zijn.
 

 
Bronnen: cosmopolitan.combusinessinsider.nlforbes.com

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.