5 voordelen van online leren. Voor werkgevers n nemers.

21 feb 2019

Als we de manier waarop we vandaag de dag leren vergelijken met hoe we dat 30 jaar geleden deden, dan zien we grote veranderingen. Zo leren we als gevolg van alle digitale ontwikkelingen steeds meer online. En het lijkt wel of iedere organisatie in Nederland op dit moment werk maakt van het online bijscholen van zijn of haar medewerkers. Online leren werkt voor zowel de medewerkers als bedrijven. En het is zelfs de vraag of een bedrijf het zich kan permitteren om gn gebruik meer te maken van online leren. In dit artikel gaan we in op vijf voordelen voor werkgevers en werknemers. 

1. Online leren kost zo’n 40% tot 60% minder tijd

Volgens een onderzoek van Brandon-Hall kost online leren zo’n 40% tot 60% minder tijd van de medewerkers dan het klassikaal leren van dezelfde content. Bij microleren hoeft zelfs het gewone werkproces niet eens onderbroken te worden.

2. Een beter resultaat

Die besparing van tijd zorgt niet voor een verminderde kwaliteit van de kennis. Sterker nog: het resultaat is juist beter, omdat de medewerker zelf bepaalt wat hij of zij leert en wanneer. Uit een onderzoek van Het Research Institute of America blijkt namelijk dat men bij online leren 25%-60% van de inhoud onthoudt, terwijl dat bij klassikale trainingen vaak maar 8% tot 10% is. Dit komt doordat de medewerker bij online leren meer controle heeft over het leerproces. Ook kan iemand de opleiding of training zo vaak overdoen als nodig is.

3. Online leren verhoogt de retentierate van 25% tot 60%

Waar veel organisaties al snel denken dat een opleiding de kans op vertrek vergroot, is de kans juist groter dat een medewerker hierdoor blijft. Ze krijgen namelijk de ruimte zich te ontwikkelen, en het versterkt ook nog eens de betrokkenheid en het teamgevoel.
Voor millennials is doorlopende persoonlijke ontwikkeling zelfs de belangrijkste motivatie om te blijven. Krijgen ze hier niet de ruimte voor, dan zullen ze eerder overstappen naar een andere organisatie.

4. Meer motivatie, energie en plezier

Wanneer medewerkers een opleiding of training volgen, dan doen ze niet alleen meer kennis en vaardigheden op. Het zorgt k voor meer motivatie, energie en plezier op de werkvloer. En dat leidt weer tot meer vitaliteit en minder verzuim.

5. Bredere inzetbaarheid

Daarnaast worden medewerkers breder inzetbaar en blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En dat is belangrijker dan ooit, want de reisbranche is continu in beweging.

Travel College: gratis online leren in de reisbranche

Bovenstaande feiten en cijfers laten zien dat als je als medewerker of bedrijf mee wilt gaan met de tijd en bij wilt blijven, online trainingen een van de meest effectieve leervormen is. Reiswerk heeft daarom, voor iedereen werkzaam in de reisbranche, in 2018 Travel College gelanceerd. Travel College is ht online leerplatform voor de reisbranche met veel interessante cursussen, webinars, essentials, podcasts en nog veel meer. Gratis te volgen voor alle medewerkers in de reisbranche. Na registratie kunnen je zoveel leren als je zelf wilt, op verschillende vlakken. Waar en wanneer het jou uitkomt.

Meer weten?

Hoe zit het binnen jouw reisbedrijf met online leren? Wordt er al aandacht aan besteed? Wat doen jullie nu al precies? En waar heb je mogelijk nog behoefte aan? Neem snel een kijkje op www.travelcollege.nl, of informeer naar de mogelijkheden van leren & ontwikkelen bij Laura Mooi, programmamanager bij Reiswerk via laura@reiswerk.nl

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.