Zo bouw je een sterk employer brand

15 mei 2024

In een krappe arbeidsmarkt is employer branding, ook wel werkgeversmerk, onmisbaar geworden. Wil je dat nieuw talent voor jou kiest en wil je je huidige medewerkers behouden? Dan moet je jezelf op een positieve manier onderscheiden van de concurrent. Heel kort samengevat moet je een fijne werkplek kunnen bieden, en dit ook promoten. Dit principe heet employer branding. Hoe pak je dat aan?

employerbrandhowto.jpg

Bij employer branding draait het niet alleen om het imago van de organisatie; de vraag is hoe je als organisatie zo’n sterk merk opbouwt. Hoe zet je het op en hoe promoot je het? Wij geven je een kort stappenplan.

1. Onderzoek je werkgeversidentiteit

Een stevig werkgeversmerk begint bij een fijne werkplek voor je medewerkers. Gelukkige, gemotiveerde, betrokken en bevlogen medewerkers vormen de basis van een sterk werkgeversmerk. Hoe scoort jouw organisatie op deze punten? Verzamel feedback van je medewerkers en gebruik beschikbare data over werving, verzuim en retentie om een nulmeting te maken en verbeterpunten te identificeren.

 

2. Bepaal je werkgeverswaardepropositie

Wat maakt jouw organisatie uniek als werkgever en welke voordelen bied je aan je medewerkers? Dit is je werkgeverswaardepropositie, ook wel bekend als de Employee Value Proposition (EVP). Het omvat het totale pakket aan voordelen, waarden en ervaringen die je organisatie biedt. Analyseer de visie, missie en kernwaarden van je organisatie en beschrijf hoe je deze identiteit wilt laten ervaren door je medewerkers.

 

3. Creëer een positieve organisatiecultuur

Een positieve organisatiecultuur is van onschatbare waarde voor je werkgeversmerk. Het bepaalt hoe het is om bij jouw organisatie te werken. Creëer een werkomgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar samenwerking en innovatie worden gewaardeerd. Besteed aandacht aan communicatie, erkenning en feedback, en geef prioriteit aan het welzijn van je medewerkers.

 

4. Zet werkgeluk bovenaan

Gelukkige medewerkers zijn productiever, meer betrokken en blijven langer bij je organisatie. Ze kunnen ook ambassadeurs worden en anderen aanbevelen om bij jou te komen werken. Ontdek wat je medewerkers gelukkig maakt en stimuleer activiteiten op dit gebied.

 

5. Verbeter de employee journey

Geen customer journey dit keer, maar employee journey. Elk contactpunt dat medewerkers hebben met je organisatie beïnvloedt hun beleving van het werkgeversmerk. Zorg ervoor dat de employee journey naadloos aansluit bij je merkidentiteit door regelmatig feedback te verzamelen en verbeteringen aan te brengen.

 

6. Betrek potentiële, huidige en oud-medewerkers

Je personeel is je gouden troef als het aankomt op het vertegenwoordigen van je organisatie. Moedig hen aan om hun ervaringen te delen, mee te doen aan employer branding initiatieven en potentiële kandidaten aan te bevelen. Denk ook aan het opzetten van een netwerk voor oud-medewerkers, want hun invloed op het bedrijfsimago via recensies en mond-tot-mondreclame is niet te onderschatten. Vergeet ook niet de ervaringen van mogelijke nieuwe medewerkers. Zelfs kandidaten die niet zijn aangenomen maar een positieve interactie hebben gehad met het bedrijf, kunnen je reputatie beïnvloeden.

 

7. Aangepaste communicatie

Definieer de gewenste uitstraling en betrek (voormalige) medewerkers bij het bepalen van je communicatiestrategie.

 

Onthoud dat een sterk werkgeversmerk draait om actie en reputatie, niet alleen om intenties en plannen.

Closing the gap

Wat maakt een werkgever echt aantrekkelijk voor (toekomstige) medewerkers? Dat is precies waar wij ons op richten in ons onderzoek naar het imago van de reisbranche. Op 19 september zullen we onze bevindingen presenteren. Het is belangrijk om bij het opbouwen van jouw werkgeversmerk altijd rekening te houden met deze resultaten. Het onderzoek is namelijk uitgevoerd onder zowel de Nederlandse beroepsbevolking (die niet werkzaam is in de reisbranche) als onder medewerkers in de reisbranche zelf.

Wil je de presentatie van deze resultaten bijwonen? Schrijf je dan nu in voor onze bijeenkomst! (Exclusief voor managers en HR uit de reisbranche).

Geschreven door:

947152_114753655399290_1101870463_n.jpg
Melissa Bruins
Marketing & Communicatie Manager
cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.