Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Heb ik recht op reiskostenvergoeding?

02 jan 2024

Van en naar het werk reizen met de auto, de fiets of het OV. Wanneer heb je precies recht op reiskostenvergoeding van je werkgever?

reiskostenvergoeding

Reiskosten in de cao?

Het begrip 'reiskostenvergoeding' is niet opgenomen in de huidige cao reisbranche. Dit betekent dat je hierover zelf afspraken moet maken met jouw werkgever. Deze afspraken kun je laten opnemen in jouw individuele arbeidsovereenkomst. Wettelijk gezien is een werkgever is in Nederland niet verplicht om je een reiskostenvergoeding uit te keren. Wil jouw werkgever wel een reiskostenvergoeding geven, maar weet hij niet goed wat de hoogte hiervan moet zijn? Attendeer je werkgever dan eens op deze handige deze rekentool

Wat is de maximale reiskostenvergoeding die ik kan ontvangen?

Wanneer je met eigen vervoer naar het werk reist, kan jouw werkgever vanaf 1 januari 2024 maximaal € 0,23 per kilometer vergoeden, zonder dat je hierover belasting moet betalen.

Voor deze maximale kilometervergoeding maakt het niet uit welk vervoermiddel je gebruikt. Als jouw werkgever een reiskostenvergoeding betaalt die hoger is dan € 0,23 per kilometer, dan geldt het deel boven de € 0,23 per kilometer als loon. Jouw werkgever moet hierover dan loonheffingen inhouden.

Reis je met het openbaar vervoer naar je werk? Dan kan jouw werkgever kiezen tussen het belastingvrij vergoeden van:
- de werkelijk gemaakte reiskosten;
- het aantal gemaakte kilometers tot maximaal € 0,23 per kilometer.

Kijk voor meer informatie over vervoer, reiskosten en kilometervergoeding ook eens op de website van de Belastingdienst.
 
Heb je verder nog vragen?
Stuur een email naar info@reiswerk.nl

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.