Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

5 misverstanden over werken in de reisbranche

28 feb 2024

Over het werken in toerisme of in de reisbranche bestaan veel misvattingen. Als je in de branche wil gaan werken zul je die misschien herkennen. Werk je al in de reisbranche, dan zullen anderen dit vaak denken of zeggen als je vertelt over je baan. Laten we deze misvattingen voor eens en altijd rechtzetten!

homepagebaanindereiswereld
  1. Je bent altijd op reis: Een veelvoorkomend misverstand is dat mensen in de reisbranche voortdurend op vakantie zijn. Hoewel het werken in deze branche zeker de mogelijkheid biedt om naar prachtige bestemmingen te gaan, draait het vooral om het creëren van onvergetelijke ervaringen voor anderen. Dat betekent wel dat je de kans krijgt om de wereld te ontdekken en anderen te helpen bij het waarmaken van hun droomvakanties of zakenreizen.
  2. Je hebt weinig kwalificaties: Er bestaat soms de misvatting dat je om te werken in de reisbranche geen specifieke vaardigheden of opleiding nodig hebt. Maar om succesvol te zijn, zijn klantgerichtheid, communicatievaardigheden, organisatorische bekwaamheden, wendbaarheid, flexibiliteit en een passie voor reizen toch echt heel nodig. Wel degelijk een serieus beroep dus!
  3. Je hebt een laag salaris: Terwijl sommige functies in de reisbranche iets hoger liggen dan het minimumloon, zijn er ook veel functies met hogere lonen, vooral als je een opleiding of ervaring hebt. Bij de meeste vacatures wordt het salaris vermeld, je zult zien dat het vaak hoger ligt dan je verwacht! Daarnaast krijg je meestal goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Waar je bij het ene reisbedrijf een ongelimiteerd aantal vakantiedagen krijgt, kun je bij de ander geregeld trainingen volgen, uitstapjes maken, of kortingen krijgen.
  4. Het is alleen maar leuk: Hoewel werken in de reisbranche vaak gepaard gaat met het creëren van fantastische ervaringen voor klanten, komen uitdagingen ook voor, zoals het omgaan met klachten en onvoorziene situaties. Maar problemen oplossen en klanten tevreden te stellen, geeft uiteindelijk een goed en voldaan gevoel.
  5. Je hebt geen carrièremogelijkheden: Sommigen denken misschien dat werken in de reisbranche geen echte carrièremogelijkheden biedt. In werkelijkheid is de reisbranche dynamisch en ontwikkelt constant. Je kunt er alle kanten op: van marketing, financiën, IT tot reisadviseur, product manager, klantenservice en nog veel meer. De kansen om te groeien en te ontwikkelen zijn eindeloos en er zijn veel mogelijkheden om je carrière uit te bouwen.
  6. Echt niet duurzaam!: De reisbranche heeft geen duurzaam imago. Toch is dit niet helemaal juist. Binnen de reisbranche zijn er veel manieren waarop je kunt bijdragen aan de duurzaamheid van bestemmingen. In de komende jaren zal de gehele branche zich inzetten voor een sociaal, duurzaam en transparant aanbod in alle aspecten van de reisketen. Bovendien kun je werkelijk impact maken door deel te nemen aan initiatieven die gericht zijn op het behoud en de regeneratie van reisbestemmingen.

 

De reisbranche is dus kort samengevat een wereld vol mogelijkheden, waarin je niet alleen anderen kunt helpen hun droomreizen te realiseren, maar ook je eigen passie voor reizen kunt nastreven en je professionele doelen kunt behalen.

Gelijk de vacaturebank maar bekijken dan? 

Bekijk vacatures

Geschreven door:

947152 114753655399290 1101870463 n
Melissa Bruins
Marketing & Communicatie Manager
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.