AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Modelovereenkomst beschikbaar voor stages

04 mei 2017

stage 2.jpg

De ANVR heeft voor stages binnen de branche een model stageovereenkomst ontwikkeld.

Bij een stage hoort de nadruk te liggen op het opdoen van ervaring als onderdeel van de opleiding en niet op het leveren van productief werk. In beginsel zijn leerlingen/stagiaires niet in dienstbetrekking. Een stagiaire wordt volgens de Cao voor de reisbranche dan ook niet beschouwd als werknemer (art. 2.3a Cao).

De ANVR modelovereenkomst gaat ervan uit dat de reisonderneming als stageverlener slechts reiskosten-, onkosten- of kilometervergoeding geeft aan de stagiair.

Indien aan de stagiaire een (in de ogen van de belastingdienst) te hoge vergoeding wordt betaald, kan dit gevolgen hebben voor de loonbelasting- en premies Volks-/werknemersverzekeringen.

Klik hier voor de model stageovereenkomst

Disclaimer: 
De model stageovereenkomst is met de nodige zorgvuldigheid opgesteld, maar wij kunnen geen garanties geven m.b.t. de fiscale beoordeling door de belastingdienst/UWV van stageovereenkomsten gebaseerd op dit model.
 

Geschreven door:

Timo Brundel
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.