Terugblik Travel Challenge 2023

06 jun 2023

In het vliegtuig terug naar huis heeft de meerderheid hun ogen dicht en slaapt de roes uit. De mensen die nog wakker zijn, lijken moe maar voldaan. Een fantastische midweek is tot een einde gekomen.

groepsfototc2023

Frisse start

Op woensdag 31 mei verzamelen we om 6 uur in de ochtend op Rotterdam Airport. Voor het eerst deze reis checken Jet en Annika van NewWays of iedereen aanwezig is. Een denkfoutje is snel gemaakt, maar nog sneller reed de student die op Schiphol stond, naar Rotterdam Airport.

Jet en Annika zijn afstudeerstudenten van BUas en hebben de verantwoordelijkheid voor het logistieke gedeelte van deze Travel Challenge.

De ingecheckte studenten lopen naar de lounge waar TUI voor een heerlijk ontbijtje zorgt. De studenten zijn nog enigszins terughoudend en vragen ze zich vooral af wat hen te wachten staat. Op de kick-off heeft groep 8 het allereerste spel al gewonnen maar, wat betekent dat?

theatertc

Kind of Magic

Na een fijne, rustige vlucht rijden we in een uurtje naar het TUI Magic Life hotel in het zuiden van Fuerteventura. We worden warm (25°) ontvangen met een glaasje bubbels, wat een gastvrijheid! Snel de kamers bekijken, koffers achterlaten en verzamelen in het theater voor de officiële opening. Rob Mooij, onze dagvoorzitter, trapt af met zijn energieke en enthousiasmerende woorden waarna Esther, manager van Reiswerk, het avontuur officieel voor geopend verklaart. Frank Oostdam, directeur van ANVR, neemt het over met een mooi verhaal over kreeften, apen en olifanten; een hele leuke manier om de toekomstige trends in de reisbranche met ons te delen.

Met een stevige bodem aan voorkennis is het tijd om de opdracht uit te leggen. Het grote scherm in het theater springt aan en een video laat ons meerdere kavels op het eiland zien. Rob vertelt ons tegelijkertijd alles over de kavels; de ligging, de vergunningen en de prijs, alsof we op een beurs terecht zijn gekomen! De studenten zijn nog lichtelijk verward tot Nicole van JustCurious (bedenkers van het programma) hen uitlegt dat elk team een kavel kiest en hiervoor een concept bedenkt waar een duurzaam element in zit. Over 4 dagen presenteren de teams hun concept aan de investeerders in de Dragons Den. De teams, bestaande uit 8 studenten van verschillende opleidingen, een vertegenwoordiger uit het onderwijs en een uit het werkveld, steken meteen de koppen bij elkaar en gaan aan de slag met creatieve ideeën. Na een aantal uurtjes komen de eerste videopitches binnen in de crewapp. Wat zien we al een ideeën! De crew beoordeelt de concepten en geeft een beurswaarde, die zullen ze vanavond in de app terug zien.

Heel veel expertise & kennis

Met de buikjes vol van het heerlijke buffet, beantwoorden we bizarre anekdotes en vreemde feitjes uit de branche met "waar" of "niet waar". De vele nieuwe indrukken hebben de vermoeidheid aangewakkerd en relatief vroeg zoekt iedereen zijn comfortabele hotelbed op. De volgende ochtend staat in het teken van kennisoverdracht. Peter van TUI legt uit hoe een begin kan worden gemaakt met het concept door middel van Design Thinking & Innovation, de customer journey is van groot belang volgens Michelle en Hubert van D-reizen. Mikel van NTG sluit de ochtend af met een aantal wijze lessen gebaseerd op eigen ervaringen.

Een aantal uur zitten en luisteren vraagt om wat actie! Aan het einde van de middag stappen we de bus in en rijden we naar een prachtige lagune voor een actieve game. Maar eerst vertelt Annika van surfschool Rene Egli over hun daverend succes. Een inspirerend verhaal die de studenten enorm motiveert.

lagunetc

Rob roept iedereen bij elkaar en geeft het startschot voor de lagune game. De teams stormen het water in met een tablet in de handen, op zoek naar jokers en opdrachten. Hun teamgenoten begeleiden hen daarvoor naar de juiste locatie door een walkie talkie. Moe maar voldaan keren we terug naar hotel voor de laatste activiteit van vandaag. Laat in de avond vertelt Eppo van Askja een inspirerend verhaal over Scott en Amundsen die de Zuidpool op hun eigen manier denken te bereiken.

Deze lange intensieve dag weerhoudt niemand ervan om als achtergrondkoor op te treden terwijl 3 studenten Dancing Queen zingen tijdens de karaoke.

Eens of oneens?

Fris en fruitig start de derde dag. Bij het openen van de gordijnen, liggen de eerste studenten al in het zwembad; vandaag wordt een lange dag. Er staan twee bussen klaar voor het hotel. Stap je in de ene bus ben je het ‘eens’, stap je in de andere bus dan ben je het ‘oneens’. Wederom lichtelijk verward stapt iedereen in een willekeurige bus en dan wordt het duidelijk; we gaan debatteren!

lagerhuis

‘Over 10 jaar bestaan pakketreizen niet meer’ luidt één van de drie stellingen. De studenten in de ‘eens-bus’ zijn het niet allemaal eens, maar gaan toch op zoek naar sterke argumenten om het debat te winnen. Na een klein uurtje komen we aan in het pittoreske dorpje Betancuria. Naast de oude kerk op het plein staat een witte partytent, het debat kan beginnen. Sterke argumenten, verhitte discussies en gepassioneerde meningen, de studenten gaan vol voor de overwinning.

Dat maakt hongerig! Gelukkig regelt de Tourism Board van Fuerteventura een foodtruck voor ons en praten we na onder het genot van tortillas en hamburgers. Een laatste rondje door het dorpje en de bus rijdt ons verder naar de volgende bestemming. Tijd voor nog meer actie!

In Corralejo krijgen de teams een tablet waarop zij verschillende locaties zien. Op elke locatie bevindt zich een opdracht; QR-codes maken, vlaggenspellen, foto’s maken, etc. Doe je het goed? Dan eindig je in de beachbar en word je getrakteerd op een heerlijk koud drankje en een hapje.

Het ijs is inmiddels compleet gebroken en er ontstaan hechte vriendschappen en goede connecties. Waar de studenten elkaar gevonden lijken te hebben, vinden 2 studenten de bus naar huis minder goed. De buschauffeur heeft wat stress over de vertraging maar uiteindelijk arriveren we compleet en op tijd terug in het hotel. Gracias José!

Draken, apen en olifanten

De een na laatste dag, de studenten voelen de druk want vanavond presenteren zij hun concept voor de investeerders in de Dragon’s Den. In de ochtend wordt keihard gewerkt en de studenten kunnen bij de masterclass van Eppo terecht om hun prestatieskills te perfectioneren. Bij Joyce van BUas kunnen zij terecht voor een masterclass over digitale marketing.

Terwijl de studenten hard aan het werk zijn, verzorgt Sandra van Reiswerk een kennissessie voor de vertegenwoordigers van het onderwijs en bedrijfsleven. Daar wordt enthousiast gebrainstormd over het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op het werkveld. 

dragonsden

Als de deadline nadert heerst er enige paniek. De WiFi is overbelast en te traag om documenten te sturen. Kort na de deadline is gelukkig alles toch binnen en vertrekken we naar Oasis Wildlife Park voor de Dragons Den. We rijden een prachtig terrein op waar de aapjes ons verwelkomen en de geur van olifanten ons tegemoet komt. Tussen de planten, bomen, vogels en katten staan de jurytafel en het scherm klaar. De teams presenteren 1 voor 1 hun fantastische concept en hen wordt het vuur aan de schenen gelegd door de Dragons (Mikel van NTG, Suzanne van TUI en Michelle van D-Reizen). Waarom zouden zij in dit concept investeren? Is er rekening gehouden met marketing? Klopt het financiële plaatje? Genadeloos worden de teams ondervraagd.

Voor het eerste team opkomt klinkt een jel, de teamspirit zit er echt goed in. Ze ondersteunen elkaar tijdens de presentatie en zetten elkaars verhaal kracht bij. Aan het einde van hun slot lopen ze naar buiten, feliciteren elkaar en geven elkaar complimenten. Zij hebben het alvast gehad en kunnen, nog enigszins in spanning voor de prijsuitreiking, het park ontdekken. Na 8 teampresentaties gaat de jury in beraad, wie wordt het winnende team? Ook gaat het Reiswerk team met het bestuur in beraad, er is namelijk een individuele Travel Talent prijs te vergeven. Een lange lijst vol toppers maakt de keuze niet makkelijk, wat is iedereen goed!

Final Count Down

Na het laatste diner maakt iedereen zich op voor het eindfeest en natuurlijk de prijsuitreiking. Het theater is omgebouwd naar club met privébar en DJ. Als de deuren openen en het iconische lied ‘Madre de Tierra’ speelt, loopt iedereen naar binnen. We laten de studenten nog heel even in spanning en als iedereen een drankje heeft, start Esther met de prijsuitreiking. Natuurlijk bedankten we allereerst alle partijen uitgebreid met een shout out en een daverend applaus, zonder hen zou dit event niet mogelijk geweest zijn.

Dan wordt het Travel Talent bekend gemaakt. Betrokken, enorm enthousiast, een echte teamplayer en een mooie groei gemaakt in een korte tijd. Met een ongelooflijke ontlading en hard applaus loopt Thijs van Toorenenburg het podium op. Hij ontvangt zijn beker en de pers staat 10 man sterk voor hem om die ene mooie foto te maken. Thijs mag in november mee naar het ANVR congres in Oviedo en wordt inmiddels behandelt als een echte celebrity.

Hoe blij iedereen ook voor hem is, wie heeft nu het beste concept? We starten met de derde plaats en eindigen met de Prickly Pear Cactus Garden op de eerste plaats. Het team rent enthousiast het podium op, neemt de medailles gretig in ontvangst en geniet van het fame moment voor de pers.

Het feest gaat nog tot in de late uurtjes door. Er wordt van links naar rechts gesprongen, polonaise gelopen, veel gelachen en veel gedanst. We reizen allemaal naar huis met een onvergetelijke ervaring, nieuwe kennis, vriendschappen, connecties en wellicht een nieuwe baan! Al met al prachtige herinneringen.

winnendeteamtc

Met grote dank aan onze partners:

footerlogostc2023

Geschreven door:

947152 114753655399290 1101870463 n
Melissa Bruins
Marketing & Communicatie Manager
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.