Terugkeer naar de reissector - het verhaal van Sandra Sneekes

30 nov 2021

Lissabon.jpg

Weer werken in de reisbranche? Sandra Sneekes werkte jarenlang in de reissector, maar verliet de sector tijdens het begin van de coronapandemie. Na bijna 1,5 jaar omzwervingen is ze echter weer terug in de reisbranche. Lees hier haar verhaal.

Hoe lang ben je werkzaam geweest in de reisbranche, bij welke organisatie en in welke functie?
Ik ben in december 2019 begonnen bij Riksja Travel als bestemmingsexpert Cuba. Toen de coronapandemie begon kon ik gelukkig achter de schermen blijven werken bij projecten ter verbetering van de website. Maar uiteindelijk heb ik toch in augustus 2020 een andere baan geaccepteerd. Ook ben ik in een heel ver verleden ooit hostess geweest op het Griekse eiland Corfu bij Ross Holidays.

In welke functie ben je weer teruggekeerd en bij wie?
Ik ben sinds kort weer bestemmingsexpert Portugal/Madeira en Cuba bij (opnieuw) Riskja Travel.

Welke zijstap heb je gemaakt en hoe lang ben je er tussenuit geweest?
Ik ben de afgelopen anderhalf jaar teruggegaan naar de zorgsector. In deze sector heb ik eerder 12 jaar gewerkt (tot 2015). Daarna heb ik diverse commerciële functies gehad.

Kan je een duidelijk verschil aangeven tussen het werken in de reisbranche en je andere baan? Wat maakt bv werken in de reisbranche zo leuk voor jou?
De zorg en de reisbranche is appels met peren vergelijken. De ene baan is vanuit het oogpunt ‘ziekte en verdriet’, en de ander vanuit oogpunt ‘leuk, want we willen op vakantie’. Allebei zijn het mooie banen en sectoren. Bovendien was ik ook zeker op mijn plek in de zorg. Alleen ik had me iets voorgenomen toen ik 50 jaar werd, en dat was dat ik vanaf dan wilde doen wat ik ECHT leuk vond. En waar ik echt blij van werd. Daarom heb ik toen ook gesolliciteerd bij Riksja. Ik was net zelf met Riksja op vakantie gegaan naar Cuba en vond het een hele fijne reisorganisatie. Het product en de service top. Voor reizigers door reizigers sprak me aan. Ik heb contact gehouden via de socials met de bestemmingsexpert die mijn reis samengesteld had en toen er een vacature kwam seinde ze me in. Dus hoe leuk is het dat ik als voorheen klant van Riksja Travel nu zelf mag werken bij deze gave reisorganisatie!

Wat is de belangrijkste reden geweest om weer terugkeren in de sector?
Ik heb de keuze om vorig jaar een baan in de zorg te accepteren met mijn verstand gemaakt. In Covid tijd boden ze mij zekerheid, opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Ondanks dat ik het met veel plezier heb gedaan ligt mijn hart nu toch meer in de reisbranche. Toen ik hoorde dat ze weer gingen werven bij Riksja kreeg ik letterlijk kriebels in mijn buik en heb de stoute schoenen aangetrokken en gebeld. Nog steeds zijn het onzekere tijden maar ik doe weer wat ik echt leuk vind: samen met mijn top collega’s mooie reizen samenstellen voor onze reizigers!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.